Προσποιήθηκαν υπαλλήλους της ΔΕΗ για να εξαπατήσουν ζευγάρι ηλικιωμένων

1092

Συνελήφθησαν προχθές (22-2-2020), στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 34, 34, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, το ίδιο πρωί, οι δράστες μετέβησαν σε πολυκατοικία στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο ένας 34χρονος εισήλθε στο εσωτερικό της και επιχείρησε να εξαπατήσει τους ενοίκους ενός διαμερίσματος, ηλικίας 80 και 78 ετών.

Συγκεκριμένα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενος ότι οι ηλικιωμένοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, επιχείρησε να τους αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιστροφή που δικαιούνται, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και διέφυγε.

Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 34 και 27 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.