Αλεξανδρούπολη: Ρεσιτάλ Πιάνου του Κωνσταντίνου Κουμπάκη

586

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Κουμπάκη, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).  

Ο Κωνσταντίνος Κουμπάκης του Γεωργίου και της Αθηνάς Παπατζηλάκη,γεννήθηκε

στις 21 Ιουλίου 2005 , στην Κομοτηνή. Είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου.

Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του το 2010. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας με βαθμό Άριστα, με καθηγητή τον κ. Τρικούπη και σπουδάζει στην Γ΄Ανωτέρα πιάνου, στο ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης με καθηγήτρια την κ. Νέλλη  Σταχοσίδου.

Έχει συμμετάσχει και έχει διακριθεί, ισάριθμες φορές, σε 4 Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου: Τον Απρίλιο του 2014 στον 37ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «ΦΙΛΩΝ» στο Ωδείο Αθηνών (Α΄ Έπαινος), τον Μάιο του 2014 στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Γ΄ Βραβείο), τον Μάιο του 2015 στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Α΄ Βραβείο) , και φέτος ,τον Μάρτιο του 2019 στον Α΄ Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης (Β΄ Βραβείο).

Από το 2015, κατόπιν ακροάσεων,  και για 3 συναπτά έτη, διετέλεσε  μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος ως σολίστ και πιανίστας, συμμετέχοντας σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις, καθώς επίσης και στην Θεσ/νίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, Βελλίδειο  Συνεδριακό Κέντρο, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσ/νίκης , Αριστοτέλειο Θέατρο κ. α).

Στη διάρκεια των χρόνων των σπουδών του έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες, παρουσιάζοντας σόλο έργα για πιάνο, συνοδεύοντας σύνολα δωματίου και ορχήστρα και πλαισιώνοντας θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε μουσική συναυλία παίζοντας σόλο έργα, σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΤ3.

Έχει συμμετάσχει σε Χορωδιακά Φεστιβάλ Νέων και σε συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανάσιου Τρικούπη σε διάφορες πόλεις .Συνοδεύει στο πιάνο την δραστήρια χορωδία του σχολείου στο οποίο φοιτά, του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς . Επίσης συνοδεύει την παιδική και εφηβική χορωδία της Σύγχρονης Μουσικής Σχολής Θράκες Κομοτηνής, υπό την διεύθυνση της κ. Νέλλης Σταχοσίδου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους διεθνώς καταξιωμένους σολίστες:

Απόστολο Παληό, Θοδωρή Τζοβανάκη, Δανάη Καρρά, Βίνια Τσόπελα και αλλεπάλληλες φορές με τον Δημήτρη Τουφεξή.

Είναι αριστούχος μαθητής  και έχει συμμετάσχει με επιτυχία δύο φορές στις εξετάσεις του CTY Greece ( Center for talented Youth) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Anatolia College.

Στην μέχρι τώρα μαθητική του σταδιοδρομία έχει διακριθεί και βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής, Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθώς και στον διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών «Καγκουρό».

Είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικών Proficiency του Michigan και μαθαίνει γερμανικά και γαλλικά. Ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα παίζει μπάσκετ στην ομάδα ΑΙΑΣ Κομοτηνής.

Τέλος, έχει ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και συγκεκριμένα με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch του MIT έχοντας εκπονήσει το Scratch Elementary Greek και το Scratch Middle School Greek και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία δικά του project, μεταξύ των οποίων δικά του on-line επιτραπέζια παιχνίδια,για τα οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 100/100 από καθηγητές – προγραμματιστές του κολλεγίου Anatolia.

Στη συναυλία θα ερμηνευθούν έργα των J.S.Bach, L.v.Beethoven, F.Liszt, F.Chopin,

  1. Debussy, E. Satie, S. Rachmaninoff. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.