Ξεκίνησε το 1ο “Μαγικό Χωριό του Αη-Βασίλη” στην Σαμοθράκη (φώτο + βίντεο)

1146

Ξεκίνησε το 1ο “Μαγικό Χωριό του Αη-Βασίλη” στην Σαμοθράκη, την έναρξη της λειτουργίας του καθώς και την φωταγώγηση των δέντρων και όλων των στολισμών έκανε η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κυρία Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, παρουσία πολύ κόσμου μικρών και μεγάλων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατούμος ο οποίος επεσήμανε ότι προτεραιότητα του Δήμου είναι τα παιδιά, το οποίο επανέλαβε αρκετές φορές. Το “Μαγικό Χωριό” είναι μόνο η αρχή καθώς θέλει να γίνει θεσμός και θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα. Το “Χωριό” είπε θα είναι ανοικτό μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου και κάλεσε όλο τον κόσμο να κάνει την αλλαγή του χρόνου εκεί και κυρίως κάλεσε τους στρατιωτικούς, τους λιμενικούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που θα πρέπει εκείνες τις ημέρες να βρίσκονται εδώ, μακριά από τα σπίτια τους.

Ο Αη-Βασίλης (προσωπικά διαφωνώ με τον όρο, αλλά δεν είναι της παρούσης…) έφτασε με “μαγικό” τρόπο… διά θαλάσσης… Αφού χαιρέτησε και ευχήθηκε πήγε στην σκηνή του όπου τον περίμεναν πολλά παιδάκια για να μοιράσει δώρα.
Στο “Χωριό” υπάρχει χώρος για να γράφουν τα παιδιά γράμμα στον αγαπημένο τους “Άγιο”, χώρος για χειροτεχνίες, ζωγραφική προσώπου και άλλες δραστηριότητες.
Ενώ οι λουκουμάδες, τα εδέσματα και τα ποτά ήταν άφθονα, ενώ αργότερα στο πρόγραμμα θα έμπαιναν και κρεατικά…

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για να στηθεί το χωριό και σε όσους πρόσφεραν πράγματα για να λειτουργήσει. Είναι κάτι διαφορετικό για έναν τόσο μικρό τόπο σαν την Σαμοθράκη, μακάρι να πετύχει και όπως ευχήθηκα στον Δήμαρχο, να γίνει μία νησιωτική “Ονειρούπολη”…
Πρέπει ΌΛΟΙ να αγκαλιάσουμε αυτήν την πολύ όμορφη προσπάθεια… Και όσοι σκέφτεστε για τις Άγιες ημέρες των γιορτών να επισκεφτείτε το νησί, τώρα έχετε έναν λόγο παραπάνω…
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ πριν και μετά την έναρξη καθώς και βίντεο: