Αλεξανδρούπολη: Συντοπίτης μας κοιμάται σε παγκάκι

2658

Ένας συνάνθρωπος μας είναι άστεγος και κοιμάται σε παγκάκι μπροστά από την εθνική τράπεζα στην Αλεξανδρούπολη.

Το θέμα έθιξε με ανάρτηση του ο Γιάννης Μαλκίδης λέγοντας χαρακτηριστικά:

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ….ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΈΣ (?) ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ( ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ) ΠΟΥ “ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ”
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑ …

“Εθελοντές” για την διάσωση της κατσαρίδας του ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ, και για το σπουργίτι των ΑΛΠΕΩΝ που κινδυνεύει από την υπερθέρμανση του πλανήτη… αλλά για έναν άνθρωπο που βρίσκει καταφύγιο σε ένα παγκάκι !!! καμμία πρωτοβουλία.!!!

Μια γρήγορη ανάληψη από το κοντινό ΑΤΜ της Τράπεζας για να “βγάλουμε” χρήματα και να “αγοράσουμε” το τελευταίο μοντέλο κινητού τηλεφώνου… και μια φευγαλέα ματιά συμπόνιας !!! στον άνθρωπο που έχει βρει λύση ανάγκης στο παγκάκι του δρόμου.

Μεγάλα λόγια από βήματος και άμβωνος και γκαλά φιλανθρωπίας…με τηλεοπτικές κάμερες και μικρόφωνα να “μας” ακολουθούν, φωτογραφίες με σινιέ φορέματα και μοδάτα κουστούμια και λουκούλλεια γεύματα , σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ; ; ;

Η απάντηση ήρθε από Δήμο Αλεξανδρούπολης μετά από λίγες ώρες, δείτε τι είπε ο Γιάννης Μαλκίδης για την αντίδραση του Δημάρχου:

ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ !!!

ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ .. messenger ΠΟΥ
ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ !!!

Πριν λίγα λεπτά “χτύπησε” το τηλέφωνο μου και η έκπληξη ήταν τεράστια όταν από την άλλη πλευρά της γραμμής άκουσα τον δήμαρχο της πόλης μας ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ να μου μεταφέρει τις ενέργειες του, αλλά και τις σκέψεις του ώστε μαζί με συνεργάτες του και την συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου βρεθούν λύσεις- αλλά και για αυτές που ήδη έχουν δοθεί- για την περίθαλψη των βρισκομένων σε ανέχεια συμπολιτών μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Η αφορμή του τηλεφωνήματος δόθηκε απο μια πρωινή ανάρτηση μου σχετικά με κάτοικο η οποία βρέθηκε να χρησιμοποιεί παγκάκι για κατάλυμα…σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και το τι “μέλλει γενέσθαι”.

Πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για αυτή του την ευαισθησία που καταρρίπτει τον μύθο ότι η διοίκηση γενικά είναι απρόσωπη και αποστειρωμένη μέσα στα μεγάλα γραφεία της από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην δύσκολη καθημερινότητά τους οι κάτοικοι !!!

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά ΔΗΜΑΡΧΕ !!!

Μακάρι η ταχύτατη αντίδραση του
ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ βρει μιμητές και σε άλλους τομείς του δημοσίου.

———
ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ επίσης γνωστό πεπειραμένο αυτοδιοικητικό της αντιπολίτευσης συμπολίτη μας, για την προσωπική του εξιστόρηση γεγονότων που αφορούν την συγκεκριμένη περίπτωση .
Ήταν αρκετά διαφωτιστικός εξ ίσου.