Με τον Υπουργό Υγείας συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β. Έβρου

753

Την Πέμπτη, 19/09/19 η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β. Έβρου «Μαζί για Ζωή» κα Ευανθία Ορφανού και η Χρυσουλα Μπαχτσεβανιδου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας κο Βασίλειο Κικίλια στο γραφείο του στο Υπουργείο. Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και διήρκεσε μία ώρα.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Συλλόγου και μας διαβεβαιωσε για το ενδιαφέρον του.

1. Μονάδα Ακτινοθεραπείας Π.Γ.Ν.Α η οποία έχει μεγάλη λίστα αναμονής: προτάθηκε η λύση της λειτουργίας απογευματινών ιατρείων (σε εξωτερική βάση), αφού εξετασθεί το κοστολόγιο του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωσή τους.

2. Εγκατάσταση Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής ΠΓΝΑ: αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί η ΚΥΑ και να ανοίξει σύντομα με οκτώ (8) κλίνες.

3. Ο Υπουργός αναγνώρισε την ανάγκη παροχής κινήτρων σε νέους Ιατρούς για τα Νοσοκομεία του Έβρου, κήρυξη των θέσεων των οποίων η προκήρυξη βγαίνει άκαρπη ως άγονες.

4. Θα γίνει προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα της συνταγογράφησης παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων στους καρκινοπαθείς του Νομού, ιδίως του Β. ΄Εβρου, λόγω των πολύ μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων.

5. Ο Υπουργός επισήμανε ότι θα αλλάξει η διαδικασία πρόσληψης Ιατρών, ώστε να ολοκληρώνεται γρηγορότερα, εφόσον έχει εξετασθεί η ανάγκη Ιατρών σε όλες τις Περιφέρειες, για να δοθεί μόνιμη λύση.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις μας, ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις. Όλα τα ανωτέρω συζητήθηκαν διεξοδικά, στην σημερινή συνάντηση.

Ο Υπουργός εξέφρασε το θαυμασμό του για τον αγώνα μας παρά τις όποιες αντιξοότητες και μας διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράστασή του, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε τον κο Υπουργό που μας διέθεσε τον πολύτιμο χρόνο και Θεωρούμε ότι η συνάντηση υπήρξε γόνιμη και οι καρποί της θα γίνουν ορατοί στο άμεσο, αλλά και απώτερο μέλλον.

Ευανθία Ορφανού Πρόεδρος Δ.Σ.