Λαϊκή Συσπείρωση: “Απαράδεκτο να παραμένουν κλειστά σχολεία της Ορεστιάδας”

790

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα για ορισμένα σχολεία της πόλης μας και η  Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των γονέων που  βλέπουν  οι μέρες να περνούν, τα σχολεία  να παραμένουν κλειστά και όλα αυτά γιατί η εταιρεία που ανέλαβε να κάνει τις απαραίτητες εργασίες, που χρόνια εκκρεμούσαν, ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση,  λίγες μέρες  πριν αρχίσουν τα μαθήματα.

Δυστυχώς  την απαράδεκτη  αυτή κατάσταση πληρώνουν ακριβά οι μαθητές που χάνουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.

Και αυτό το περιστατικό δείχνει περίτρανα ότι η εταιρεία, που ανέλαβε  να εκτελέσει το έργο,   βάζει πάνω από όλα  τους δικούς της σχεδιασμούς , τα δικά της συμφέροντα  και όχι τις ανάγκες των μαθητών.

Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής που φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε, ενώ έπρεπε  έγκαιρα να παρέμβει και να  απαιτήσει  από τον εργολάβο  να ξεκινήσει   και  να  ολοκληρώσει  το έργο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καλούμε το Δήμαρχο και  τους θεσμοθετημένους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν άμεσα την εντατικοποίηση και πρόοδο των εργασιών έτσι ώστε να περατωθούν τα έργα στην ώρα τους βάζοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο δρόμος για το “σήμερα” και το “αύριο” των παιδιών μας είναι εκείνος του συλλογικού αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας

Ορεστιάδα  16/9/2019

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ζαλουφλής Κώστας