Στην Παναγία Γοργοϋπήκοο την Κυριακή ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς

1915
Του Ηλία Προύφα
Στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, Σοχού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, να υποδεχθούν την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Η γυναικεία Ιερά Μονή, η οποία αποτελεί μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους, υποδέχεται κάθε χρόνο για μία εβδομάδα τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, από το Αγιώνυμο Όρος, όπου χιλιάδες πιστοί συρρέουν για προσκύνημα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο Παρασκευή και ώρα 6 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της εικόνας στην κεντρική πλατεία του Σοχού και από εκεί με πομπή θα μεταφερθεί στην Ι. Μ Θεοσκεπάστου.
Την Κυριακή όπου πανηγυρίζει η Μονή, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ Ιωάννη, ενώ θα ακολουθήσει λιτανεία της εικόνας στους χώρους της Μονής.
Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του μοναστηριού, θα παρευρεθεί στον εορτασμό ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα, θα πραγματοποιήσουν προσκύνημα στην Ιερά Εικόνα.
Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, κατά την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας για το Άγιον Όρος, θα γίνει για τρίτη χρονιά στάση στο στρατόπεδο Καταδρομών της Ρεντίνας, όπου θα αναπεμφθεί  δέηση από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη και θα ακολουθήσει προσκύνημα από στελέχη και οπλίτες.