Αλεξανδρούπολη: Παραδοσιακό γλέντι από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» 

1170

 Την 3η Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας και την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

            Την προηγούμενη ημέρα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00μετά τον Αρχιερατικό εσπερινό, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάουπαραδοσιακό γλέντι από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

            Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μας αν οι πολιτιστικοί φορείς της περιφέρειας της Μητροπόλεώς μας, ιδιαίτερα όσοι διακονούν την μουσικοχορευτική μας παράδοση, συμμετέχουν σ’ αυτό το παραδοσιακό γλέντι, απλά, χωρίς παραδοσιακές φορεσιές.

Λίγα λόγια για το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια»

            Το ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου στα πλαίσια του Εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, με πρωτοβουλία νέων μουσικών της περιφέρειας της Μητροπόλεώς μας, που πλαισιώνονται και από άλλους νέους καταξιωμένους μουσικούς συνεργάτες και έχουν σκοπό να προσφέρουν εθελοντικά στη διάσωση και διάδοση της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής.

Μέχρι σήμερα το μουσικό μας σύνολο έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό συναυλιών παραδοσιακής μουσικής είτε ως θεματικά αφιερώματα είτε για την ενίσχυση κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ψυχαγωγικών σκοπών. Έχει συνεργαστεί επίσης με πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς στα πλαίσια στήριξης των καταστατικών και φιλανθρωπικών τους σκοπών. Έχει εκδώσει επίσης ένα συμπαγή δίσκο (CD) με τραγούδια από τις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού υπό τον τίτλο «Κι εδώ ακούω Ελλάδα».

            Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω της σελίδας μας στο facebook «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Εμμέλεια» είτε μέσω email.alexmitopoli@gmail.com Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε παλαιότερες συναυλίες του μουσικού μας συνόλου μέσω του καναλιού μας στο Youtube(Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Εμμέλεια).