Σε δύο όμορφα στολίδια μεταμορφώθηκαν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της Ν.Βύσσας

2173

Όταν γίνονται σωστές κινήσεις και με πρόγραμμα, μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα. Αυτό κατάφεραν εκεί στη Ν.Βύσσα, όπου σε συνεργασία με το ίδρυμα “Μαζί για το παιδί”, αλλά και το δήμο Ορεστιάδας, αλλάζουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του χωριού και τα μετατρέπουν σε μικρά κολέγια, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα σχολεία των πόλεων!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, το ίδρυμα “Μαζί για το παιδί” διαχειρίζεται κεφάλαια ιδιωτών και μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων κρίνει αν πρέπει να δοθούν χρήματα για αναβάθμιση υποδομών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι άνθρωποι στη Ν.Βύσσα (ο κ.Σαραντίδης και η κ.Μαρασλή, ο διευθυντής ο κ.Κωνσταντινίδης κ.α) το είδαν.. κατέθεσαν τα κατάλληλα χαρτιά και ήρθε η έγκριση το φετινό καλοκαίρι!

Έτσι οι εργασίες στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο ξεκίνησαν και το αποτέλεσμα.. απλά εντυπωσιακό!

Εκτός από τα βασικά.. ελαιοχρωματισμοί, στεγανοποίηση, αλλαγή φωτισμού με λάμπες led, διαχωρισμός αιθουσών κ.α. Έγιναν και πιο ουσιώδη πράγματα, όπως δημιουργία αίθουσας πληροφορικής, δημιουργία βιβλιοθήκης, αίθουσα δασκάλων, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων (γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ), αλλά και κάποια που βρίσκονται στην τελική ευθεία της υλοποίησης τους, όπως παραλαβή βιβλίων για τη βιβλιοθήκη, τηλεόραση σε κάθε τάξη, αλλά και το κλειστό γυμναστήριο με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που γίνετε με τη βοήθεια του δήμου Ορεστιάδας και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου!

Μετά από όλα αυτά τα σχολεία γίνονται από τα ανταγωνιστικότερα της περιοχής! 

Δείτε και μόνοι σας:

Μια ιστορική φωτογραφία όταν στο σχολείο φοιτούσαν 300 μαθητές!

Αίθουσα βιβλιοθήκης