Σταύρος Κελέτσης: Έτσι πρέπει να κινηθούμε για να μην έχει στο μέλλον προβλήματα η Σαμοθράκη

710

Oλοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικράτειας Γιώργο Γεραπετρίτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμών και φορέων του Έβρου, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης. Μετείχαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος, ο απερχόμενος Δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας και ο νεοεκλεγείς, Νίκος Γαλατούμος.

Η σύσκεψη διεξήχθη σε συνέχεια της Διυπουργικής, προκειμένου να γίνει η εξειδίκευση των μέτρων που ήδη ανακοινώθηκαν, για την αντιμετώπιση των ακτοπλοϊκών προβλημάτων του νησιού.

Τρεις άξονες υπογράμμισε ο Σταύρος Κελέτσης

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Έβρου, στάθηκε σε 3 άξονες :

1) Στο θεσμικό σκέλος, επισημαίνοντας την ανάγκη αυστηροποίησης των όρων της νέας σύμβασης που θα διέπει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

2) Στα κυβερνητικά μέτρα, τονίζοντας πως θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα έργα εκβάθυνσης στα λιμάνια Καμαριώτισσας και Θέρμων ώστε να είναι λειτουργικά και μεσοπρόθεσμα, να γίνει επέκταση του κεντρικού λιμένα του νησιού, προκειμένου να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα πλοία. Ταυτόχρονα στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μαρίνας τουριστικών σκαφών. Έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την αντιμετώπιση των πληγών της μεγάλης καταστροφής του Σεπτεμβρίου του 2017.

3) Στην αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες του νησιού. Πρότεινε τη λήψη μέτρων φορολογικού χαρακτήρα, όπως ελαφρύνσεις, διευκολύνσεις αλλά και παράταση στην καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών, λόγω της ζημίας που τους προξένησε το πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.