Ορεστιάδα: Τα “χώνει” σε Μαυρίδη η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών’ “Είναι στο χέρι μας”

854

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση της αυτόνομης κίνησης πολιτών “Είναι στο χέρι μας” και τι χρεώνει στο δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη:

Τραγικός ήταν για ακόμα μία φορά ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του κυρίου Μαυρίδη, για το έτος 2018. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ζητήθηκε από σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβαση τους, να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση με τους πλέον επαχθείς και ταπεινωτικούς όρους, με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθεί ο Δήμος Ορεστιάδας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και μέσα πανελλήνιας εμβέλειας.
  • Αναγκάστηκε να κλείσει το κολυμβητήριο για πολλές εβδομάδες εξαιτίας υγειονομικών παραβάσεων, απόρροια της βαριάς αμέλειας της διοίκησης του ΚΠΑΑΔΟ.
  • Αδράνησε χαρακτηριστικά με το θέμα της ίδρυσης της τρίτης πανεπιστημιακής σχολής στην Ορεστιάδα. Όταν του επισημάναμε, ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών, ότι ο πρώην πρυτανεύοντας του ΔΠΘ σε ανακοίνωση του έβγαζε εκτός την Ορεστιάδα από την επέκταση του Πανεπιστημίου, μας χαρακτήριζε κινδυνολόγους.
  • Στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων πέτυχε όλο κι όλο ένα ποσοστό ανακύκλωσης της τάξεως του …7,82% μετά από 4 ολόκληρα χρόνια και δεν έγινε κανένα βήμα στην ενημέρωση των πολιτών ούτως ώστε να ενισχυθεί αυτό το ποσοστό. Το κόστος δε για τους δημότες, αγγίζει ετησίως τις 650.000 ευρώ!
  • Στο ζήτημα της καθαριότητας του Δήμου, άπειρα τα παράπονα των συνδημοτών μας για τις ζούγκλες σε νεκροταφεία και σχολικά προαύλια.
  • -εν κατάφερε να ελέγξει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Στην ουσία τη διαχείριση την έχει επωμιστεί η φιλοζωική οργάνωση της πόλης μας με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει.
  • Συνέχισε για ακόμα μία χρονιά την ποιοτική υποβάθμιση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ του Άρδα με αποτέλεσμα την ανύπαρκτη επισκεψιμότητα από άλλα μέρη της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών, καθώς μπουζούκια μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε και στην τηλεόραση.
  • Δεν πραγματοποίησε σχεδόν καμία σοβαρή παρέμβαση στη αγροτική οδοποιία, δυσκολεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των αγροτών του Δήμου μας. Δυστυχώς, τα ίδια χάλια επικρατούν και στους δρόμους του επαρχιακού οδικού δικτύου.
  • Διατήρησε το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων σε συγκεκριμένους επαγγελματίες της πόλης κι ο επιδεικτικός αποκλεισμός των μη αρεστών στα γούστα της δημοτικής αρχής.
  • Μετά από 4 χρόνια θολής και αδιαφανούς λειτουργίας της Διαδημοτικής Εταιρείας του Δήμου που διαχειρίζεται τις αμμοληψίες, το μόνο που κατάφερε να φτιάξει μερικά παγκάκια και λίγες κούνιες στα Κόμαρα και στα Ρίζια. Όσο για τις υποσχέσεις του Δημάρχου για κερδοφορία 150.000 ευρώ ετησίως, τελικά συμβιβαστήκαμε με τις 10.000, ίσα ίσα για να μην κλείσει η εταιρεία.
  • Τα πάρκα και οι χώροι αναψυχής εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Μπάρα, το άλσος της Λεπτής, η Μεγάλη Δοξιπάρα και το Νεοχώρι.

Η απόπειρα ωραιοποίησης της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Ορεστιάδας με άφθονο λαϊκισμό από το Facebook του δημάρχου και οι παραμορφωτικοί φακοί από τα φιλικά προς αυτόν τοπικά μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς στερούν από τους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Παρόλα αυτά, εμείς στην Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας», θα συνεχίσουμε και στην επόμενη δημοτική θητεία να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα μακριά από κραυγές και κοκορομαχίες, καταθέτοντας παράλληλα τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας.