Ορεστιάδα: Επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα το νερό από τη “Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού”

1256

Μια ακόμη από τις εκδηλώσεις της Στέγης Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας, με θέμα το «νερό», πραγματοποιήθηκε το τριήμερο που μας πέρασε, στις 3, 4 και 5 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης μας. Η εκδήλωση αφορούσε έκθεση ζωγραφικής, με πίνακες εμπνευσμένους από το νερό, μέσα από την σκέψη και την οπτική του κάθε ζωγράφου. Η θάλασσα, οι ποταμοί και τα ρυάκια, οι λίμνες, αποτυπώθηκαν σε όλες τις εποχές του χρόνου και σε διάφορες ώρες της ημέρας. Καιρικά φαινόμενα, αλλά και αντικείμενα χρήσης του νερού  έδωσαν μια ακόμη πινελιά για το υδάτινο στοιχείο στη ζωγραφική.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Άνθειας-Αρίστεινου «Σπάρτακός». Η συνεχής παρουσία της ζωγράφου κας Λαλίδου Λίας, αλλά και η επίσκεψη κάποιων εκ των υπολοίπων ζωγράφων, βοήθησε στους επισκέπτες να γνωρίσουν αρκετά σημαντικά πράγματα για την φαντασία άλλα και τη διαδικασία υλοποίησης που χρειάζεται για τη σύνθεση του κάθε έργου.

Η προσέλευση του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική και επιβραβεύει την προσπάθεια των διοργανωτών για μελλοντικούς σχεδιασμούς αντίστοιχων εκδηλώσεων. Τους ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την στήριξη και συνεργασία, για την πραγματοποίηση της έκθεσης, θα πρέπει να δοθούν στην ομάδα της ΔΗΚΕΠΑΟ και στον πρόεδρος της κ. Αρχοντή Αρχοντίδη, για την παραχώρηση του χώρου επι τριημέρου και την υλικοτεχνική στήριξη.

Τέλος δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου και ιστοσελίδες, καθώς και τους λοιπούς χορηγούς μας

  • Την κ. Νικόλ Ιωαννίδου και το Ξενοδοχείο «Βιέννη» για την παροχή φιλοξενίας,
  • Tο κατάστημα παιδικών υποδημάτων «Νιτίτο» και
  • Tο café “CENTRAL”

Επόμενη διοργάνωση που έχει ήδη προγραμματιστεί για το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιούνη του 2019 και είστε όλοι προσκεκλημένοι, είναι οι « Β’ Γιορτές Παλαιού Σταθμού» για τις οποίες σε επόμενο δελτίο τύπου θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του ΔΣ της «Στέγης»

Νικολαΐδης Άγγελος

Πρόεδρος