Αλεξανδρούπολη: Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει!

853

Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια ζωής του, το Horrorant Film Festival έχει αναγνωρισθεί ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα genre fests της Ευρώπης, με το διψασμένο για συναρπαστικές κινηματογραφικές εμπειρίες κοινό (και) της Αλεξανδρούπολης να το τιμά κάθε χρόνο με τη παρουσία του.

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ δε θα μπορούσαν να χάσουν το φετινό τους ραντεβού με τους φίλους του στη πρωτεύουσα του Έβρου, και επιστρέφουν στη βάση τους, στο Κινηματογράφο Ηλύσια από τις 16 έως τις 21 Μαΐου.

Στο 6ο Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια επιλογή έξι ταινιών από το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως πάντα συνοδευόμενες από άλλες τόσες Ταινίες Μικρού Μήκους.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

The Soul Conductor (Οδηγός Ψυχών)

Η νεαρή Katya έχει το χάρισμα της επικοινωνίας με φαντάσματα. Όταν η δίδυμη αδερφή της εξαφανίζεται, εκείνη ζητάει τη βοήθεια της αστυνομίας, όμως εκείνοι την απορρίπτουν λέγοντας πως ποτέ δεν είχε αδερφή, και είναι μονάχα ένα αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας της. Τότε η Katya αποφασίζει να την αναζητήσει μόνη της και ανακαλύπτει έναν μανιακό που δρα στη πόλη με η αδερφή της να είναι ένα από τα θύματά του. Ελπίζει πως ακόμα μπορεί να τη σώσει, όμως δε μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, ούτε καν τον εαυτό της.

Σκηνοθεσία: Ilya S. Maksimov

Πρωταγωνιστές: Aleksandra Bortich, Evgeniy Tsyganov, Aleksandr Robak

Διάρκεια: 89’

Χώρα παραγωγής: Ρωσία

Γλώσσα: Ρωσικά

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Kill Ben Lyk (Σκοτώστε τον Μπεν Λάικ)

Ο Ben Lyk είναι ένας νεαρός YouTuber που ζει στο Λονδίνο. Ένα πρωί ανακαλύπτει πως τρεις άλλοι Ben Lyks που ζουν στο Λονδίνο δολοφονήθηκαν! ΗScotland Yard αποφασίζει να μαζέψει τους άλλους 8 με το ίδιο όνομα ώστε να τους προστατεύσει μέχρι να ανακαλύψει ποιος τους κυνηγάει και γιατί. Ξαφνικά το Ben Lyk έχει γίνει το πιο επικίνδυνο όνομα μετά της Sarah Connor!

Σκηνοθεσία: Erwan Marinopoulos

Πρωταγωνιστές: Eugene Simon, Dimitri Leonidas, Bronson Webb, Ashley Thomas, Simone Ashley, Adam Astill, Gretchen Egolf

Διάρκεια: 80’

Χώρα παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία

Γλώσσα: Αγγλικά

Go Home (Φύγετε!)

Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Ρώμη ενάντια στη λειτουργία ενός κέντρου προσφύγων στη περιοχή, η αποκάλυψη των ζόμπι ξεσπά! Ο Enrico, ένας νεαρός ακροδεξιός βρίσκει καταφύγιο μέσα στο εν λόγω κέντρο, το μόνο ασφαλές μέρος, κατά του οποίου διαδήλωνε λίγη ώρα πριν, ενώ απ’ έξω οι νεκροζώντανοι όλο και αυξάνονται.

Σκηνοθεσία: Luna Gualano

Πρωταγωνιστές: Antonio Bannó, Sidy Diop, Awa Koundoul, Papi Momar Diop, Awa Koundoul, Shiek Dauda

Διάρκεια: 86’

Χώρα παραγωγής: Ιταλία

Γλώσσα: Ιταλικά, Αγγλικά, Αράβικα, Γαλλικά, Βολόφ

Albatroz (Η Πλεκτάνη)

Ενώ βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ με την ερωμένη του, ο φωτογράφος Simão γίνεται μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης, την οποία και καταγράφει. Αυτό τον κάνει διάσημο αλλά ταυτόχρονα γίνεται και στόχος επειδή δεν έδρασε για να την αποτρέψει, κάτι που του δημιουργεί τρομερές τύψεις. Με την καριέρα του αλλά και τον γάμο του σε κρίση, μία φίλη τον πείθει να λάβει μέρος σε ένα νευρολογικό πείραμα, που θα του επιτρέψει να φωτογραφίσουν τα όνειρά του. Το πείραμα όμως γρήγορα αποδεικνύεται παγίδα, με τον Simão να χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας και να βρίσκεται μπλεγμένος σε μια πολιτική πλεκτάνη!

Σκηνοθεσία: Daniel Augusto

Πρωταγωνιστές: Alexandre Nero, Andrea Beltrão, Maria Flor, Camila Morgado, Gustavo Machado, Andréia Horta

Διάρκεια: 97’

Χώρα παραγωγής: Βραζιλία

Γλώσσα: Πορτογαλικά

After the Lethargy (Μετά το Λήθαργο)

Μια νεαρή δημοσιογράφος ταξιδεύει μέχρι τα βάθη ενός διαβόητου δάσους, όπου συνέβη η πιο απίστευτη επαφή με εξωγήινο ον στην ιστορία. Ένας δασοφύλακας και ένας διόλου φιλικός ντόπιος αναλαμβάνουν να τη συνοδέψουν και να τη προστατέψουν από τους κινδύνους της φύσης. Κανείς τους όμως δε περιμένει πως ο πραγματικός κίνδυνος είναι ένα πλάσμα που έχει βρει καταφύγιο στους παλιούς εγκαταλελειμμένους στρατώνες.

Σκηνοθεσία: Marc Carreté

Πρωταγωνιστές: Andrea Guasch, Joe Manjón, Ramon Canals

Διάρκεια: 82’

Χώρα παραγωγής: Ισπανία

Γλώσσα: Αγγλικά

Blood Fest (Φεστιβάλ Τρόμου)

Οπαδοί συρρέουν σε ένα φεστιβάλ που θα γιορτάσει τις πιο θρυλικές ταινίες τρόμου, όμως δεν αργούν να ανακαλύψουν πως ο χαρισματικός διοργανωτής του έχει το δικό του διαβολικό σχέδιο. Ο ένας μετά τον άλλον, οι παρευρισκόμενοι πέφτουν νεκροί, με τρεις εφήβους, με μοναδικό εφόδιο όσα έχουν δει στο σινεμά, να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν ορδές τεράτων και σχιζοφρενών με την ελπίδα να φύγουν ζωντανοί.

Σκηνοθεσία: Owen Egerton

Πρωταγωνιστές: Robbie Kay, Jacob Batalon, Seychelle Gabriel, Barbara Dunkelman, Tate Donovan, Zachary Levi, Owen Egerton

Διάρκεια: 93’

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Γλώσσα: Αγγλικά

Οι ανωτέρω θα συνοδεύονται από τις μικρού μήκους ταινίες: Amme, Escalada, Forgive Me, My Brother Juan, My First Time και Sin Ti.

Το ημερήσιο πρόγραμμα προβολών, καθώς και λεπτομέρειες για την διάθεση εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε μέσα από την event page στο facebook:https://www.facebook.com/events/1005886553135441/

και στην ιστοσελίδα του κινηματογράφου Ηλύσια:

http://ilisia.gr/

Τιμή Εισιτηρίου: €5 – Διαρκείας: €15*

*Περιορισμένος Αριθμός Καρτών Διαρκείας

Ποτέ ένας εφιάλτης δεν ήταν τόσο συναρπαστικός!