Στα άκρα η τουρκική προπαγάνδα: «Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν Τούρκους ψαράδες στον Έβρο»

1344

Στήνουν «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι – Θέτουν σε εφαρμογή την τουρκική μονταζιέρα

Σε μια ιδιαίτερα ύποπτη καταγγελία προχώρησαν Τούρκοι ψαράδες, αναφέροντας στις τουρκικές αρχές ότι Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους και κατάσχεσαν το σκάφος τους και μάλιστα σε τουρκικά ύδατα.

Σύμφωνα με δημοσίευμά της τουρκικής ιστοσελίδας sondakika.com, οι Τούρκοι ψαράδες κατήγγειλαν στο τουρκικό Αστυνομικό Τμήμα της παραποτάμιας του Έβρου πόλης Ενέζ πώς δέχτηκαν σφοδρά πυρά από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην θαλάσσια περιοχή του ποταμού Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα τριών Τούρκων ψαράδων προσέφυγαν στην Τουρκική Αστυνομία στην πόλη Ενέζ, υποστηρίζοντας πως Έλληνες στρατιωτικοί κατάσχεσαν το σκάφος τους, μετά από καταδίωξη τους κατά την διάρκεια παράνομης μεταφοράς μυδιών στην Τουρκία.

Πιο αναλυτικά, οι B.A, A.Ç και D.F υποστήριξαν πως με σκοπό την παράνομη μεταφορά μυδιών, από τον ποταμό Έβρο ανοίχθηκαν στην θάλασσα, αλλά μετά από κάποιο διάστημα δέχτηκαν πυρά από τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

«Δεχόμασταν πυρά κατά την διάρκεια της καταδίωξης και αναγκαστήκαμε να ρίξουμε το σκάφος σε αμμουδιά» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Οι καταγγέλλοντες ψαράδες περιέγραψαν πως στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας τους κυνήγησαν και τότε αυτοί έριξαν το σκάφος τους σε αμμουδιά, κατέβηκαν στην ακτή και έφυγαν.

Όμως το πιο σημαντικό είναι πως οι Τούρκοι B.A, A.Ç και D.F κατήγγειλαν, πως παρά το ότι βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, οι Έλληνες στρατιώτες κατάσχεσαν το σκάφος τους. Η Άγκυρα από την πλευρά της φαίνεται πως υιοθετεί τις καταγγελίες καθώς, Τούρκοι αξιωματικοί ανέφεραν πως ερευνούν την υπόθεση.

Για το περιστατικό δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και θεωρείται απίθανο Έλληνες αξιωματικοί να έχουν δράσει με αυτό τον τρόπο, μιας και ξέρουν πώς να χειριστούν τους προκλητικούς Τούρκους.

Προφανώς οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και για το λόγο αυτό θέτουν σε εφαρμογή την τουρκική μονταζιέρα της προπαγάνδας.

Πηγή