Το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» υποψήφιο για τα βραβεία Public 2019

1490

Υποψήφιο για τα βραβεία Public 2019,  στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, είναι το παραμύθι «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα »,  του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα,  που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ   με εικονογράφηση της  Παναγιώτας  Καρτσακάλη.

Ένα  έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας  και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Για να βοηθήσετε την Παράξενη παρέα του Ορφέα να κάνει περισσότερους φίλους  και  να διαδώσει τα μηνύματα του βιβλίου μπορείτε να ψηφίσετε έως 20 Μαΐου 2019  στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.publicbookawards.gr/2019/vote2019.php?auto=1&CatID=5&id=780

Το βιβλίο:

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά   ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του  δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα».

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας,  ένα πελαργός  αργός, ένα παπαγάλος  Γάλλος, ένας  κροκόδειλος  δειλός, ένας  γάτος  καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας  σκαντζόχοιρος  με τζελ.

Ο Ορφέας  με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει  και τους αλλάζει τη ζωή.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

INFO:

Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου. Η μοναδικότητα κάθε ψήφου ορίζεται από το e-mail ή Facebook λογαριασμό σου.

Τα βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2018).