Οι επισκέψεις και οι ομιλίες του κ. Κουρουμπλή σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη

888

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη, στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή και είχε συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Έβρο συμμετείχε σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σουφλί και στην αίθουσα του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού «Τσιακίρη», και στην Αλεξανδρούπολη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι – Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση», σε αμφότερα μαζί με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και τη κα. Ουφούκ Μουσταφά.

Οι τρεις τους μετείχαν στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ενώνουμε δυνάμεις – Για την Ελλάδα των πολλών – Για την Ευρώπη των λαών» που διοργάνωσε στην Κομοτηνή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή 14/4 στη «Λέσχη Κομοτηναίων», και σε εκδήλωση – συζήτηση στο «Φίλοιστρον» που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

 

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δηλώσεις του σχετικά με την υπόσχεσή του παλαιότερα, ως υπουργός Ναυτιλίας για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, κι αν αυτή θα τηρηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η κυβέρνηση δε νομίζω ότι έχει καμία αντίρρηση να κρατήσει την υπόσχεση. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεργαστώ με τους βουλευτές περιοχής κι αν το υπουργείο δεν την προχωρήσει θα καταθέσουμε σχετική τροπολογία .Το πιστεύω, το υπερασπίζομαι, το διεκδικώ και είμαι από τους ανθρώπους που δεν παραιτούμαι εύκολα όταν πιστεύω κάτι. Θεωρώ ότι δεν είναι μια υπόσχεση δική μου, αλλά μια υποχρέωση σ’ αυτή την περιοχή για πολλούς λόγους να γίνει η Λιμενική Ακαδημία».

 

Στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης όπου συναντήθηκε με τον λιμενάρχη διοικητή κ. Ευστράτιο Ψύρρα, αλλά και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και συνομίλησε με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Χρήστο Δούκα.

 

«Ο δρόμος που σήμερα ακολουθεί η Ευρώπη είναι αυτός του υπνοβάτη και αυτό το αντιλαμβάνεται το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που βρίσκεται στον προοδευτικό, με την ευρύτερη έννοια, χώρο. Μία Ευρώπη δηλαδή, που ενώ βλέπει ότι πέφτει στον γκρεμό, δεν έχει τη δύναμη ν’ αντισταθεί σ’ αυτή την κατηφόρα… που απειλείται από ακραίες εφιαλτικές λογικές…. Το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη πρέπει να βρει έναν κοινό τόπο, για να υπάρξει μια πρόταση ελπίδας που θα κεντρίσει τον προβληματισμό του μέσου Ευρωπαίου πολίτη. Θα τον πείσει ότι υπάρχει πράγματι άλλος δρόμος» είπε σχετικά.

«Αυτή η αναμέτρηση για την Ευρώπη θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, το ίδιο και για την Ελλάδα. Γιατί αυτή η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια, άρχισε να ξεδιπλώνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Μεθαύριο πάμε σε καινούρια ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτή η σταθερότητα, αυτή η προσπάθεια που αφορά τους πολλούς και έτσι πρέπει να είναι το καινούριο μοντέλο για την Ευρώπη, να νιώσουν όλοι οι πολίτες ότι είναι πολίτες αυτής της χώρας και αυτής της ηπείρου και όχι άλλοι πολίτες και άλλοι υπήκοοι. Μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να πάμε σ’ αυτή την αναμέτρηση» πρόσθεσε.

 

Οσο για την κυβέρνηση; «Στις εκλογές ο ελληνικός λαός ανέθεσε σ’ αυτή την κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Προσπαθήσαμε και μπορέσαμε σιγά-σιγά να σταθεροποιήσουμε την οικονομία από την αβεβαιότητα που ζούσαμε τότε όλοι, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να διαψευστούν αυτοί όλοι που έλεγαν ότι στην πρώτη αξιολόγηση θα πέσει η κυβέρνηση, στη δεύτερη θα πέσει… Η κυβέρνηση αυτή εμπέδωσε για τέσσερα χρόνια πολιτική σταθερότητα. Μια οικονομία για να πάει μπροστά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτή η κυβέρνηση κράτησε τη χώρα σε πολιτική σταθερότητα σε μια περίοδο που δεν είχε μόνο ν’ αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια χώρα που ουσιαστικά ήταν σε οικονομική κατοχή και περιορισμούς, αλλά είχε ν’ αντιμετωπίσει και το μέγα θέμα του προσφυγικού και αντιμετωπίσαμε κι αυτό το φαινόμενο…» σημείωσε.

 

Και έκανε κάλεσμα σύμπλευσης: «Εμείς καλέσαμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους σε μία σύμπλευση, όχι αναγκαστικά να γίνουν κομματικά μέλη, αλλά μπορούμε στα πλαίσια μιας προγραμματικής σύγκλισης, να δημιουργήσουμε τον απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, που δεν θ’ αφήσει λίθο επί λίθου, που θα κατεδαφίσει κάθε κοινωνικό δικαίωμα… Σ’ αυτή την προσπάθεια και λάθη μπορεί να υπάρξουν και καθυστερήσεις, αλλά σεβαστήκαμε το δημόσιο χρήμα, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε όλους τους πολίτες και να κρατήσουμε ολόκληρη την κοινωνία στα πόδια της… Αναμετριέται όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Αναμετρούνται οι δημοκρατικές δυνάμεις, που πιστεύουν στην κοινωνική Δημοκρατία και στους κοινωνικούς θεσμούς, με μία λογική όπου όλες οι ευθύνες της ζωής, ο νεοφιλελευθερισμός θέλει να τις φορτώσει στις πλάτες του ίδιου του πολίτη. Απέναντι σ’ αυτή την εισβολή και την απειλή καλέσαμε και άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους λέμε ότι ο Τσίπρας οριοθέτησε το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είμαστε ένας Αριστερός χώρος, δεν είπε ότι είμαστε ένας κεντροαριστερός χώρος. Αρα τους αφήνει χώρο, ελάτε να συζητήσουμε στα πλαίσια ενός διαλόγου…», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

 

Όλοι οι ομιλητές  τόνισαν ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ε.Ε. γιατί το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει το μέλλον της ώστε να μη χαθεί η ελπίδα και να χτιστεί με αισιοδοξία μια καλύτερη Ευρώπη.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, η ανάγκη σήμερα για τη συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη και στη χώρα μας συνιστά πολιτική αναγκαιότητα για τη θωράκιση της Δημοκρατίας, για μην εκλείψει η ανθρωπιά, για να μην επιβληθεί η νεοφασιστική βαρβαρότητα.

 

Τη δε Κυριακή ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, στην Ξάνθη, όπου συζήτησαν με μέλη της ένωσης για τα θέματα που τους απασχολούν.