Το Μαζί για το Παιδί «αγκαλιάζει» τα παιδιά της Θράκης

1044

Το Μαζί για το Παιδί «αγκαλιάζει» τα παιδιά της Θράκης

Πρόγραμμα Δράσεων στο πλαίσιο εκστρατείας για Υγεία & την Παιδεία

Το Μαζί για το Παιδί αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής Θράκης.   Με ένα πρόγραμμα δράσεων  που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν έως το Σεπτέμβριο του 2019, στοχεύει στην ενίσχυση υποδομών υγείας και εκπαίδευσης αλλά και στην εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού στους συγκεκριμένους τομείς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Δωρεά εξοπλισμού  για νεογνά

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» έχουν ολιστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά  και τις οικογένειες της ακριτικής περιοχής της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης  στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, θα δωριθεί ένα αναίμακτο χολεριθρινόμετρο για βρέφη.  Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ 17/04/2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

11:00-13:00: Διανομή Always στο Κέντρο Κοινότητας σε νεαρά κορίτσια, δικαιούχους των κοινωνικών παροχών (ΚΕΑ), Δ/νση: περιφερειακός Χατζηιωάννου

15:30-18:30: Σεμινάριο (επιμόρφωσης ειδικού ενδιαφέροντος σε επαγγελματίες υγείας),

 κάρδιο αναπνευστικής ανάνηψης (CPR) στο Γενικό Νοσοκομείο Διδ/χου, Κωνσταντινουπόλεως 1.

Εισηγητές

Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος και Διευθυντής Μονάδος Εντατικής Θεραπείας Ευρωκλινικής Παίδων Αθηνών Κωνσταντίνος Τζιούβας: Παιδίατρος Εντατικολόγος, επιμελητής Β ΜΕΘ Παίδων ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού .

16:00-17:30: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός – cyber bulling», στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (πάροδος 25ης Μάϊου)

18:30 – 20:00: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον»,  στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (πάροδος 25ης Μάϊου)

Εισηγητές

Ταγκούλη Ευδοκία, παιδοψυχίατρος επιμ. Α΄ MSc, Phd Ιατρικής Σχολής Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ

Ντρε Βασιλική Παιδιατρική & Ψυχιατρική νοσηλεύτρια- επισκέπτρια υγείας MSc, Phd Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Δωρεά Εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές μονάδες

Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2019 με την κάλυψη πάγιων εκπαιδευτικών αναγκών  σε 30 εκπαιδευτικές μονάδες των δήμων Σουφλίου,  Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Μεταξύ άλλων η Ένωση θα ενισχύσει παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια καθώς και δημοτικές βιβλιοθήκες και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας διαδραστικούς πίνακες, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, παιχνίδια και έπιπλα, ενώ θα βοηθήσει και στη διαμόρφωση της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Βύσσα Ορεστιάδας.

Συμπαραστάτες στο έργο της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στην Θράκη, που συντέλεσαν σημαντικά για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτό το  εγχείρημα είναι οι:

-Trafigura, Dynagas, Chartworld, Ocean Gold και Trafigura Foundation

– Εργαζόμενοι της εταιρείας Teleperformance συγκεντρώνοντας χρήματα για τη διαμόρφωση της βιβλιοθήκης στο Καραθεοδώρειο Δημοτικό Ορεστιάδας

-Aegean Airlines η οποία διαθέτει την δωρεάν μετακίνηση της επιστημονικής ομάδας.

-Lease Plan για την παραχώρηση οχήματος για την μεταφορά αγαθών.

-Always για την προσφορά ειδών γυναικείας προσωπικής υγιεινής

-Δήμος Διδυμότειχου που έχει αναλάβει την φιλοξενία των εκπροσώπων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.