Στην Αδριανούπολη στους Δ’ Χαιρετισμούς βρέθηκε ο σύλλογος “Στέφανος Καραθεοδωρής”

1962

Ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη τιμή, χαρά και λαμπρότητα ο Σύλλογος μας “Στέφανος Καραθεοδωρής” Ν. Βύσσας συμμετείχε στους Δ’ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αδριανούπολη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου, των προξενικών αρχών Ελλάδας και Βουλγαρίας, του Δημάρχου Ν. Ορεστιάδας κ.Μαυρίδη, του σχολείου της Ίμβρου, της προέδρου της Κοινότητας Νεοχωρίου Ορεστιάδας και πλήθους πιστών προσκυνητών και Συλλόγων της περιοχής μας.

Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου εν’ όψει του Πάσχα και να του προσφέρουμε κάτι ελάχιστο από τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Ν. Βύσσας σπαράγγια.

Στο σχολείο της Ίμβρου προσφέρανε ένα πίνακα του Ιατροφιλόσοφου Στεφάνου Καραθεοδωρή και σε όλα τα παιδιά ένα αναμνηστικό από το Μουσείο των Καραθεοδωρή Ν. Βύσσας. Οι κυρίες του Συλλόγου μας πάντα παρούσες με τις εντυπωσιακές τους φορεσιές, αλλά και με τα υπέροχα χειροποίητα εδέσματα που προσέφεραν σε όλο τον κόσμο.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες στο δραστήριο μέλος της Πόλης Κ. Λάκη Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πρόεδρο της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου, αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν.

Φωτογραφίες Σταμάτης Γκροζούδης