Διδυμότειχο: Συλλειτουργία Μακαριώτατου κ. Δαμασκηνού στα Πριγκηπόννησα

859

Συμπληρώθηκε έτος αυτές τις μέρες από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Ιάκωβου (Σωφρονιάδου), του από Λαοδικείας.

 

Το Σάββατο της Γ´ Εβδομάδος των Νηστειών, 30 του μηνός Μαρτίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Νήσου Πριγκήπου προηγηθείσης Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε πάνδημο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου, προεξάρχοντος του διαδόχου του, Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα. Από του ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Καλλιουπόλεως κ. Στέφανος.

Προ του πέρατος του ιερού Μνημοσύνου ο προεξάρχων Αρχιερεύς ωμίλησε για το ήθος και την προσφορά του εκλιπόντος τόσο εις την διάρκεια της διακονίας του στην Πατριαρχική αυλή όσο και ως Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων. Στη συνέχεια ο οικείος Μητροπολίτης έψαλε Τρισάγιο επί του τάφου εις το Κοιμητήριο Πριγκήπου. Πλήθος ομογενών έσπευσε με τη συμμετοχή του στο Μνημόσυνο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στο σεμνό και φιλάνθρωπο Ιεράρχη, που ήδη αναπαύεται εις τους κόλπους του Θεού.