Παρούσα η Αλεξανδρούπολη στο 13ο Διεθνές Φόρουμ Συνεργασίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Αγία Πετρούπολη

881

Στις 12-14 Μαρτίου 2019 το Γραφείο Διασύνδεσης Αγίας Πετρούπολης – Ελλάδας (με έδρα την Αλεξανδρούπολη) συμμετείχε στο 13ο Διεθνές Φόρουμ συνεργασίας Μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Αγία Πετρούπολη, Ρωσικές Περιφέρειες και Ξένες Χώρες». Συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα – εκπρόσωποι κρατικών φορέων, επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, βιομηχανικών ταμείων, συνδικάτων και ενώσεων από 35 περιοχές της Ρωσίας και 14 ξένες χώρες. Έγιναν 1200 επιχειρηματικές συναντήσεις, 12 συνεδριακές εκδηλώσεις και 130 ομιλίες-παρουσιάσεις.

Το φόρουμ που είναι επίσης γνωστό ως Saint Petersburg Partneriat, αποτελεί το ετήσιο κορυφαίο γεγονός της επιχειρηματικής κοινότητας και ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά και εκθεσιακά γεγονότα αφιερωμένα στη βελτίωση της οικονομικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας. Έχει στόχο να ενισχύσει την ομαδική συνεργασία μεταξύ εταιριών, να υποστηρίξει μεγάλους βιομηχανικούς φορείς μέσω προώθησης υπεργολαβιών, να προωθήσει την τελευταία τεχνολογία παραγωγής για περισσότερο ανταγωνιστικά προϊόντα και να δημιουργήσει περισσότερο άνετο περιβάλλον για άμεσες επιχειρηματικές επαφές και για νέες συνεργασίες και χρηματοδοτήσεις.

Ο εκτελών χρέη Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, κ. Alexander Beglov, εγκαινίασε την εκδήλωση και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την πόλη. Σημείωσε ότι η Αγία Πετρούπολη είναι ανοικτή στις επενδύσεις και θα συνεχίσει να δημιουργεί άνετες συνθήκες για τις επιχειρήσεις. Η πόλη ενδιαφέρεται για τη δημιουργία βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας, την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, την εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών στον τομέα της κατασκευής εργαλειομηχανών, της πληροφορικής, της ιατρικής και άλλων τομέων: «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη βιομηχανία μας. Η βιομηχανία είναι ένας πυλώνας για εμάς, ένας οικονομικός εγγυητής ανάπτυξης. Ελπίζουμε ότι οι βιομήχανοι θα βοηθήσουν την πόλη σε λίγα χρόνια να κερδίσει 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια ετησίως».

Για πρώτη φορά, υπήρχε ιδιαίτερος χώρος όπου βρίσκονταν όλα τα Κέντρα Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας της Αγίας Πετρούπολης στο εξωτερικό. Υπήρχαν ξεχωριστά περίπτερα για τα Κέντρα στη Γερμανία (Αμβούργο), στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη), στην Ιταλία (Μιλάνο) και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (Πεκίνο). Ο Κυβερνήτης επισκέφθηκε το Κέντρο του Πεκίνου και της Αλεξανδρούπολης, γεγονός που προσδίδει πολύ μεγάλο κύρος στην πόλη μας. Μεταξύ άλλων είδε και τον ελληνορωσικό τουριστικό οδηγό που εκδόθηκε σε συνεργασία με τα πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι», όπως τον είδαν και οι άλλοι επισκέπτες.

Τόσο η ειδική επίσκεψη όσο και η παρουσία της Αλεξανδρούπολης μαζί με το Πεκίνο, Μιλάνο και Αμβούργο και η σύνδεσή της με την επιχειρηματική λειτουργία που έχουν τα εν λόγω κέντρα, παρουσίασαν την Ελλάδα, μέσω της Αλεξανδρούπολης, ως διεθνούς εμβέλειας περιοχής επιχειρηματικής συνεργασίας, όχι μόνο με την Ρωσία αλλά και με άλλες χώρες. Αυτή η διαφήμιση της περιοχής μας γίνεται μέσω της ελληνορωσικής συνεργασίας που χτίσαμε μέσα στην δεκαετία που διανύουμε.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από την κα Ιουλία Γαβρίλοβα, Πρόεδρο του «Ρώσικου Σπιτιού», το οποίο είναι διαχειριστής του Γραφείου Διασύνδεσης στην Αλεξανδρούπολη και τον κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, Σύμβουλο του Κυβερνήτη Αγίας Πετρούπολης, συναντήθηκαν με τον υπουργό τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης και συζήτησαν σχετικά με τη Συμφωνία που υπεγράφη το 2018 στην Τουριστική έκθεση της Αγίας Πετρούπολης, για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ελλάδα, όπως ιατρικού και θρησκευτικού Τουρισμού. Έγινε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Πετρούπολης. Δόθηκε επίσης συνέντευξη στο 1ο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, το οποίο από μόνο του δίνει τεράστια δημοσιότητα και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο που διαμορφώνει το τουριστικό ρεύμα.