Όλα τα επιδόματα που «τρέχουν» με ένα κλικ… Δείτε ποια δικαιούστε

988

“Μπαράζ” επισκέψεων λαμβάνει η σελίδα του ΟΠΕΚΑ για πολλά επιδόματα καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για επίδομα Στέγασης – Ενοικίου, το Α21 (επιδόματα παιδιών), το ΚΕΑ, τα Προνοιακά, ενώ σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες παίζουν και τα Κέντρα Κοινότητας, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι. Επίσης, «τρέχουν» αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις, επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων, το «ΕΣΤΙΑ» κ.α.

Πιο αναλυτικά:

Επίδομα Στέγασης – Ενοικίου

Για διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους και τις προυποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Στέγασης όπως επίσης και για κάθε βοήθεια που χρειάζεστε στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, από τον ΟΠΕΚΑ παρακαλούν τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους. Χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε επίσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.epidomastegasis.gr όπως και εδώ.

Ειδικά για το Επίδομα Ενοικίου-Στέγασης όπως ενημέρωσε η ΗΔΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή το πρωί είχαν κατατεθεί:

 123.066 αιτήσεις

Εγκεκριμένες: 41.899 αιτήσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε Μηνιαίο Κόστος 5.001.624,09€ (σύνολο δικαιούχων 105.770)

Απορριφθείσες: 8.131

Ακυρωμένες: 12.056 Νέες / Σε αναμονή: 60.535

Κανάλι αίτησης: 98,8% Πολίτες, 1,2% Κέντρα Κοινότητας

 

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στους Δήμους και στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής των ενδιαφερομένων. Διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους και τις προυποθέσεις χορήγησης παρέχονται επίσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogram.gr.

Επιδόματα Παιδιών – Α21

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού 2019 και συνεχίζονται. Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Στην πρώτη σελίδα της πλατφόρμας οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν αναλυτικά τα 7 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να υποβάλλουν οριστικά την αίτησή τους. Στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις της πλατφόρμας οι δικαιούχοι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για επιμέρους λεπτομέρειες αναφορικά με το Επίδομα Παιδιού.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου και αυτή θα έχει εγκριθεί. Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς – όπως και πέρυσι – μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020. Συνεπώς, αυτονόητο είναι πως αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018.

aftodioikisi.gr