«ΕΙΡΗΝΗ»-Η κωμωδία του Αριστοφάνη στο Μουσείο Μετάξης

1184

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου (ώρες 09:00, 10:30 και 12:00) την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΕΙΡΗΝΗ»,  για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Ο αμπελουργός Τρυγαίος, δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών και αποφασίζει ν’ ανέβει στον ουρανό και να ζητήσει ειρήνη. Εκεί μαθαίνει από τον Ερμή ότι οι θεοί έχουν φύγει αγανακτισμένοι από τις εχθροπραξίες των αντιπάλων. Στη θέση τους έχει μείνει ο θεός Πόλεμος, ο οποίος φυλάκισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και ετοιμάζεται να βάλει όλες τις πόλεις σ’ ένα γουδί για να τις καταστρέψει. Ο Τρυγαίος καλεί όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν για να ελευθερωθεί η Ειρήνη.

Στόχος της παράστασης είναι να προσφέρει στους μαθητές, μέσα από τις θεατρικές κούκλες, δημιουργικά ερεθίσματα για τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων και της αλληλεγγύης.

Ερμηνεία, κούκλες, σκηνικά: Λίτσα Μπήτιου, Χριστίνα Μπήτιου

Διάρκεια: 60 λεπτά

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).