Ξηλώνονται τα «κόκκινα» τηλέφωνα. Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ

1389

Αντικαθίστανται τα τηλεφωνικά συστήματα που χρησιμοποιούν πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος λόγω κινδύνου hacking.

220 «κόκκινα» ή τριψήφια τηλέφωνα θα αντικατασταθούν από ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών που δεν θα μπορούν να «σπάσουν» ξένες μυστικές υπηρεσίες και χάκερ, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Πρόκειται για το μυστικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) για την αντικατάσταση του συστήματος επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί αλλά και οι αρχηγοί στα σώματα ασφαλείας.

Οπως αποκαλύπτεται από το σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.», τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαν να υποκλαπούν πανεύκολα οι συνομιλίες, ενώ ακόμα και σήμερα το πρόβλημα του τρόπου που αντιμετωπίζουν τις επικοινωνίες τους συνολικά τα πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος, παραμένει άλυτο.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Με το σχέδιο που ανέλαβε να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών ουσιαστικά προστίθενται 220 νέα τηλέφωνα και οι καινούργιες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή πριν δύο χρόνια και από ότι φαίνεται πλέον βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

Με την ανανέωση της σύμβασης του δημοσίου με την Hellas Sat δόθηκαν στην Ελλάδα, εκτός από επτά αναμεταδότες και τρεις κόμβοι με 200 δορυφορικούς σταθμούς. Οι εν λόγω κόμβοι είναι η βάση για να χτιστεί το project με την κωδική ονομασία ΚΛΕΙ. Δ. ΔΙ.

Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ εδώ και δύο μήνες τα δορυφορικά τηλέφωνα έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται, ενώ στις εγκαταστάσεις του συστήματος δεν μπορούν να εισέλθουν ιδιώτες ή εταιρείες, καθώς όλα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και την εποπτεία του ελληνικού στρατού.

http://newpost.gr