Απάντηση στους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

1156

Με την παρακάτω δήλωση απάντησε ο Αναστάσιος Δημοσχάκης στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Στην περίοδο Αποκρεών βρισκόμαστε και οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να… «μεταμφιεστούν» σε σωτήρες του Νομού, υψώνοντας το δάκτυλο στη Νέα Δημοκρατία επειδή, ψήφισε “Παρών” στην τροπολογία για την αυτονομία και αυτοτέλεια 11 Νοσοκομείων, ανάμεσά τους κι αυτό του Διδ/χου.

Για να κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή ! Το Νοσοκομείο συνενώθηκε με εκείνο της Αλεξ/πολης, με το Νόμο Λοβέρδου (4052) Μάρτιος 2012 επί Πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου.

Επί συγκυβέρνησης Ν Δ – ΠΑΣΟΚ έγιναν προσπάθειες για να αποκτήσει και πάλι την αυτονομία του, κυρίως το 2014 επί εποχής Λ. Γρηγοράκου όταν ήταν Αν. Υπουργός Υγείας.

Το θέμα όμως δεν προχώρησε λόγω της ανατροπής της τότε Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Προεδρικής εκλογής.

Και φτάσαμε στο σήμερα…

Όπου ύστερα από 4 χρόνια ανέξοδων υποσχέσεων υψώνουν το δάκτυλο αυτοί που προσκαλούσαν στο Νομό για φιέστες τους Υπουργούς Υγείας.

Οι οποίοι κορόιδευαν ανερυθρίαστα τους κατοίκους του Β. Έβρου, τάζοντας την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου, ενώ ήξεραν ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους τη δεδομένη στιγμή.

Υψώνουν το δάκτυλο αυτοί που… εξαφανίστηκαν όταν τους έκανα πρόταση να καθίσουν μαζί μου στα έδρανα της Βουλής στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, πέρυσι στις 2 Ιουλίου, για να περάσουμε το μήνυμα στον Αν. Υπουργό Υγείας ότι ενωμένοι διεκδικούμε το δίκιο μας.

Και τώρα απαλλαγμένοι από το άγχος των ψεύτικων υποσχέσεων που έδιναν από το 2015, ξεκίνησαν τη σπέκουλα με αφορμή το «Παρών», που ψήφισε η Ν Δ στη συγκεκριμένη τροπολογία.

Κατ’ αρχάς πρόκειται για μια τροπολογία… αχταρμάς, όπως ήταν κι όλο το Νομοσχέδιο του Υπουργείου.
Η τροπολογία περιελάμβανε την αυτονομία άλλων 10 Νοσοκομείων εκτός του Διδ/χου, καθώς και μια διάταξη που αφορά τις εξετάσεις για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας.

Επίσης, ήταν εμφανώς προχειρογραμμένη, καθώς δεν διατύπωνε με σαφήνεια τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν την αυτονομία.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αυτονομία και η αυτοτέλεια είναι το πρώτο θετικό βήμα. Το ουσιαστικό είναι η θωράκιση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η ευρυθμία του… Διαφορετικά ναρκοθετείται το μέλλον του.

Και αποδεικνύεται στην πράξη ότι αυτή η τροπολογία ήταν απλώς προεκλογικό δωράκι χωρίς αντίκρισμα, για να μην φωνάζουν οι Εβρίτες.

Και πάμε στην ουσία του θέματος…

Το «παρών» που ψήφισε η ΝΔ ήταν κίνηση πολιτικής γενναιότητας.

Κρατήσαμε μια υπεύθυνη στάση, παρά το γεγονός ότι δεν μας κάλυπτε απόλυτα η τροπολογία, όπως εξήγησα παραπάνω.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που όταν βρισκόταν στην Αντιπολίτευση που πάντα ψήφιζε «Όχι», λόγω ιδεοληπτικών εμμονών.

Θα ήθελα όμως να υποβάλλω μερικά ερωτήματα στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως προς τον κ. Καΐσα, που αποδεικνύεται πολυγραφότατος το τελευταίο διάστημα, αν και ήταν… εκκωφαντικά σιωπηλός για τα προβλήματα του Έβρου, ως εισηγητής στο Νομοσχέδιο της Υγείας.

Γιατί από τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου δεν το έφερε ως ξεχωριστό άρθρο στο Νομοσχέδιο και επέλεξε να το εντάξει σε μια τροπολογία και με άλλες διατάξεις;

Γιατί δεν κλήθηκαν στην ακρόαση των φορέων, κατά την εξέταση του Νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή, και εκπρόσωποι από το Νοσοκομείο Διδ/χου για να περιγράψουν την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο;

Γιατί επιλέχτηκε να έρθει η τροπολογία τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα στις 18:50 της προηγούμενης Τρίτης (05/03), την ώρα που θα συζητείτο το Νομοσχέδιο στην Ολομέλεια;

Ήταν τυχαίο που δεν είπε ούτε λέξη για την αυτονομία του Νοσοκομείου ο κ. Καϊσας, αλλά ούτε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας των Δικαίων τόσο κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια;

Προσέβαλε, μείωσε αυτούς τους ανθρώπους, και στο πρόσωπο τους όλους τους νεφροπαθείς του Έβρου και της Χώρας όντας Γιατρός!

Είπε υποτιμητικά ότι είναι μόλις πέντε! Του απάντησα πάραυτα από του βήματος της Βουλής ότι δεν δέχομαι ούτε έναν ! …του υπενθύμισα την αποστολή και ποιοι τον έστειλαν στη Βουλή!

Δυστυχώς δεν βοήθησε τον Έβρο … ήταν απών πάντα! Όπως κι οι έτεροι δύο Καππαδόκες!

Ελπίζω να ζητήσουν συγνώμη …αλλιώς οι κάλπες ενόψει! Οι Εβρίτες θα επιτελέσουν το καθήκον τους! Τίποτε άλλο…