Τι θα γίνει φέτος με τον ΑΤΑΚ στον Έβρο;

823

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με 28 συνάδελφους του της Ν Δ για το θέμα της αναγραφής του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) στις δηλώσεις ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου).

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση έχει παρατηρηθεί ολιγωρία από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε αυτό το ζήτημα με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Ανάλογα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και πέρυσι με τον αρμόδιο Υπουργό να αναγκάζεται να προχωρήσει σε άτυπη παράταση της εν λόγω υποχρέωσης αναγραφής, για έναν χρόνο.

Και φέτος όμως ο Υπουργός, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών, στις 14 Φεβρουαρίου, προχώρησε σε διφορούμενες δηλώσεις υπογραμμίζοντας ότι «ο ΑΤΑΚ θα ενέχει τη θέση πληροφοριακού στοιχείου και τα αγροτεμάχια θα δηλώνονται και θα υπάρχουν κανονικά στο ΟΣΔΕ, φτάνει να δηλώνεται κανονικά η ιδιοκτησία…», δημιουργώντας ανησυχία στον αγροτικό κόσμο.

Οι Βουλευτές, αφού περιέγραψαν τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο παραγωγός σε σχέση με τον ΑΤΑΚ, ρωτάνε τον Υπουργό τι θα γίνει φέτος με την αναγραφή του στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, ώστε να μην χάνονται πολύτιμες κοινοτικές επιδοτήσεις.