Η Παράξενη παρέα του Ορφέα ταξιδεύει με το λεωφορείο της φιλίας στις Φέρες

1542

Το παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα«Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί  από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ,  θα παρουσιασθεί στις Φέρες,  στο  Δημοτικό Αμφιθέατρο,  το Σάββατο 23  Μαρτίου  2019 και ώρα 5.30  το απόγευμα.

Οι ήρωες του παραμυθιού, εικονογραφημένοι από την Παναγιώτα Καρτσακάλη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι µε το λεωφορείο της φιλίας  με σταθμούς αυτούς της τέχνης, της μουσικής, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραµύθι με διαδραστικό τρόπο και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Στη  συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες    με τα ζωάκια  του βιβλίου,  με τη βοήθεια  του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και θα βγουν φωτογραφίες  στο λεωφορείο της φιλίας που θα έχει «σταθμεύσει» έξω από το Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση με τις εικόνες του παραμυθιού.

Προλογίζει η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου

Διοργάνωση:

Δήμος Αλεξανδρούπολης-Δημοτική Ενότητα Φερών

Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος  Φερών «ΟΡΦΕΑΣ»

Πολιτιστικός  Μορφωτικός Σύλλογος Κήπων  Έβρου  «ΟΡΦΕΑΣ»

Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ Α.Α.

Χορηγός επικοινωνίας:

Sferikos 99,3

Χορηγός φωτογραφικής  κάλυψης : studio ASTRAL-Χρήστος Ντσούνος, τηλ. 2555022261, 6932458352,  https://www.facebook.com/studioastral, Μπουμπουλίνας 28,  Φέρες.

Το βιβλίο:

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά   ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του  δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας,  ένα πελαργός  αργός, ένα παπαγάλος  Γάλλος, ένας  κροκόδειλος  δειλός, ένας  γάτος  καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας  σκαντζόχοιρος  με τζελ.

Ο Ορφέας  με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει  και τους αλλάζει τη ζωή.

Ένα  έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας  και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

Ονειρική η εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη, που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο εικονογράφησης  παιδικού βιβλίου από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Βιβλίου Public.