Αλεξανδρούπολη: €60 εκ. στην Εγνατία για αποκατάσταση οδικού δικτύου

1678

Με το ποσό των 60 εκ ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η Εγνατία Οδός προκειμένου να αποκαταστήσει εντός του 2019 το οδικό δίκτυο . Σε αυτό περιλαμβάνονται και τα κομμάτια Ιασμος -Μέστη και Αλεξανδρούπολη -Αρδάνιο.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε Απόστολος Αντωνακούδης ο οποίος βρέθηκε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης.»

«Ήδη έχουμε αποστείλει ένα τεχνικό δελτίο και ένα αίτημα προς το υπουργείο Ανάπτυξης .Η Εγνατία θα χρηματοδοτηθεί με ένα ποσό της τάξης 60 εκ ευρώ, άρα τα κομμάτια που σας αφορούν Ιασμος -Μέστη και Αλεξανδρούπολη -Αρδάνιο θα αποκατασταθούν εντός του 2019 με εργολαβίες που ήδη έχουμε ετοιμάσει,» είπε ο κ. Αντωνακούδης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι προχωρά και ο διαγωνισμός του αναλογικού συστήματος διοδίων, ενώ εκτίμησε πως το υπουργείο θα έχει τον ανάδοχο τον Αύγουστο του 2019.

Ο κ. Αντωνακούδης επανάφερε και το θέμα της κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων στο Αρδάνιο Έβρου.
«Από την στιγμή που θα έχει εγκριθεί ο προυπολογισμός της Εγνατίας που αναμένεται να γίνει μέχρι τέλος Φλεβάρη θα αρχίσει και η κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων στο Αρδάνιο και αυτό γιατί είναι μια επιλογή των θεσμών και του ΤΑΙΠΕΔ ,»είπε ο πρόεδρος της Εγνατίας, υπογραμμίζοντας πως «είναι μια επιλογή η οποία δεν υποστηρίζεται από το αρμόδιο υπουργείο ούτε από την Εγνατία, παρ όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή.»

ert.gr