Αντιρατσιστική κινητοποίηση Ελλήνων και Τούρκων στον Έβρο

954

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο δίνουν ραντεβού την Κυριακή Ελληνες και Τούρκοι που δραστηριοποιούνται στο αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα για να ενώσουν τις φωνές τους από τις δύο πλευρές των συνόρων ζητώντας να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία και να πέσει ο πρώτος αντιπροσφυγικός και αντιμεταναστευτικός φράκτης της Ευρώπης, απευθύνοντας έκκληση υπέρ της ειρήνης, των ανοιχτών συνόρων και της αλληλεγγύης.

Η κινητοποίηση, την οποία οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ, έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου.

«Τσίπρας και Ερντογάν συμφωνούν να τηρήσουν απαρέγκλιτα τη ρατσιστική συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και να συνεχίσουν την επιτήρηση και τη λειτουργία του φράχτη στον Εβρο που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Το αντιρατσιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στις δύο όχθες του Αιγαίου δίνουν την δικιά τους κοινή απάντηση στην φρίκη των κλειστών συνόρων και στα παζάρια σε βάρος των προσφύγων με την κοινή εκδήλωση» σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τσίπρας Ερντογάν συμφωνούν κατα των προσφύγων, τα κινήματα Ελλάδας -Τουρκίας συναντώνται στα σύνορα για να πέσουν οι φράχτες!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ, 1ΜΜ, ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες σε Ελλάδα και Τουρκία

Όχι στον φράκτη του ΄Εβρου, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες

Όχι στις παράνομες επαναπροωθήσεις στον ΄Εβρο

Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης

Αιγαίο της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας Τουρκίας

Θα χαιρετήσουν Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Γιάννης Κούτρας, γιατρός, μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ, Γιώργος Μποτσίδης, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αέξανδρούπολης, Μηλιαζήμ Τζεμαλί, εκπαιδευτικός Ξάνθη

Τσίπρας και Ερντογάν συναντήθηκαν στην Τουρκία ετοιμάζοντας ένα γύρο ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων για τα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των εταιριών εξόρυξης υδρογονανθράκων και των αγωγών, για τα παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια και τη Μ.Ανατολή.

Την ίδια ώρα συμφωνάνε να τηρήσουν απαρέγκλιτα την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και να συνεχίσουν την επιτήρηση και τη λειτουργία του φράχτη στον Έβρο που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Το αντιρατσιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στις δύο όχθες του Αιγαίου δίνουν την δικιά τους κοινή απάντηση στην φρίκη των κλειστών συνόρων και στα παζάρια σε βάρος των προσφύγων με την κοινή εκδήλωση στην γέφυρα των Κήπων του ΄Εβρου την Κυριακή 10 Φλεβάρη στις 1μμ.

Και στις δύο μεριές των συνόρων ακτιβιστές του κινήματος αλληλεγγύης, συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί ετοιμάζονται να απευθύνουν κοινό κάλεσμα για την ειρήνη, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, για να μπει τέλος στις παράνομες επαναπροωθήσεις, δηλ. απελάσεις προσφύγων στον ΄Εβρο.

Την ώρα που ο Τράμπ στις ΗΠΑ προσπαθεί λυσσαλέα να χτίσει τείχος με το Μεξικό προκαλεί την οργή εκατομμυρίων στις ΗΠΑ, διεκδικούμε να πέσει ο πρώτος φράχτης που χτίστηκε στην Ευρώπη μετατρέποντας την σε φρούριο, ο φράχτης στον Έβρο, είναι σύμβολο μίσους κατά των προσφύγων.

Τέλος θα δοθεί από κοινού στην δημοσιότητα η κοινή διακήρυξη των αντιρατσιστικών κινημάτων Ελλάδας-Τουρκίας που ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μαζική συμμετοχή στην διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη.

efsyn.gr