Ιγκουάνα βγήκε για βόλτα στην Αλεξανδρούπολη και προκάλεσε αναστάτωση

3450

Μία περίεργη τηλεφωνική κλήση για περισυλλογή αδέσποτου ζώου έλαβε προχθές το φιλοζωϊκό σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης. Το τηλεφώνημα έγινε από κάτοικο της Αλεξανδρούπολης η οποία ενημέρωσε το Σωματείο ότι έξω από το σπίτι, της βρισκόταν ένα σχετικά μεγάλου μεγέθους ιγκουάνα.

Στη συνέχεια κλήθηκε μέλος του Σωματείου που διατηρεί στο σπίτι του ένα αντίστοιχο ερπετό και είχε εμπειρία για τον τρόπο προσέγγισης , όπου έσπευσε στο σημείο που είχε εντοπιστεί το πρώτο ερπετό και κατάφερε να το απομακρύνει με ασφάλεια.

Το ιγκουάνα φιλοξενήθηκε στην οικία του μέλους και χθες το πρωϊ εντοπίστηκε και η ιδιοκτήτρια του και κατόπιν της παραδόθηκε το ερπετό. «Πρωτόγνωρο» χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος του Σωματείου, Θεόδωρος Ράπτης , ο οποίος τόνισε ότι δεν κινδύνευσε κανείς παρά το ότι το ερπετό βρέθηκε σε απόσταση από το σημείο που «δραπέτευσε», από το μπαλκόνι του σπιτιού και συνέστησε περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα σε όσους διατηρούν δεσποζόμενα ζώα, όπως φυσικά και ερπετά, τα οποία υπόκεινται στους κανονισμούς που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

ert.gr