Αλεξανδρούπολη: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας υλοποιεί εργαστήρι θεάτρου !!

873

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας υλοποιεί εργαστήρι θεάτρου για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.
Εμψύχωση & σκηνοθεσία: Λια Βουλγαρίδου

Σκοπός του εργαστηρίου μας, είναι τα μέλη να αποκτήσουν ουσιαστική γνώση των αρχών που διέπουν το Θέατρο και την Υποκριτική, όχι θεωρητικά, αλλά μέσα από την πράξη, η δε ανάλυση γίνεται μέσα από την πρόβα και όχι σε θεωρητικό επίπεδο.
Έτσι τα παιδιά κατά τη διάρκεια των εργαστηριών, των προβών και τέλος των παραστάσεων, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της σκηνής και να νιώσουν την ουσία και το μέγεθος των παραστατικών τεχνών.
Μέσα από βιωματικά μαθήματα όπως:
– Υποκριτική
– Ορθοφωνία – εκφορά του λόγου
– Έκφραση συναισθημάτων
– Αυτοσχεδιασμός
– Ιστορία θεάτρου
– Στοιχεία κινησιολογίας και μουσικής
ετοιμάζουμε τη μεγάλη μας παράσταση, που είναι επαγγελματικών αξιώσεων, με σκηνικά κοστούμια.

-Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 7 ετών και πάνω
-Θα υλοποιείται ένα εργαστήριο ανά εβδομάδα, διάρκειας 2 ωρών
-Η μέρα υλοποίησης θα αποφασιστεί από την ομάδα
-Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ ανα μήνα
-Κρατήσεις θέσεων: 2551080204

Η Λία Βουλγαρίδου είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αθηναϊκή Σκηνή» Κάλβου- Καλαμπόκη. Έχει διδαχθεί υποκριτική, ορθοφωνία, φωνητική, κλασσικό και σύγχρονο χορό, μεταγλώττιση- σπικάζ και ξιφασκία από καταξιωμένους καθηγητές. Έχει εργαστεί σε παραστάσεις ενηλίκων και κυρίως παιδικές ως ηθοποιός, καθώς επίσης και σε κινηματογραφικές ταινίες ελλήνων και ξένων σκηνοθετών ως βοηθητικός ηθοποιός.
Εδώ και οκτώ χρόνια διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι σε τμήματα βρεφών, παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και τα δύο τελευταία με τη σκηνοθεσία ερασιτεχνικών ομάδων, συνεργαζόμενη με δήμους, συλλόγους, σχολειά και ιδιώτες.
Πρόσφατα ξεκίνησε μετεκπαίδευση στο νέο πρόγραμμα Certificate για το Play Therapy (PTI-PTUK).

“Πότε πότε, βρισκόμενος πάνω στην σκηνή μπορείς ν’ ακούσεις τον καλύτερο ήχο που μπορεί ν’ ακούσει κάθε ηθοποιός. Αυτόν τον ήχο είναι αδύνατον ν’ ακούσεις στον κινηματόγραφο ή στην τηλεόραση. Είναι ο ήχος μιας θαυμάσιας, βαθιάς σιωπής, που σημαίνει πως πέτυχες τον στόχο.” Βίντερς Σ.

3,10 και 17 Φεβρουαρίου 18:30-20:30