Αναβαθμίζονται τα κέντρα θεραπείας εξαρτημένων ατόμων στον Έβρο

973

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 2.394.370 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την ενίσχυση του έργου κοινωνικών δομών σε Δράμα, Έβρο και Ροδόπη.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, και σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ» στην Κομοτηνή, όπου ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελείται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και τον Αντιπρόεδρο κ. Σάκη Νταντανίδη, παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου.

  1. Δράμα: Ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ)

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 252.000 ευρώ, θα επιτρέψει την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» στη Δράμα με νέο προσωπικό: έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο, ένα νοσηλευτή ή επισκέπτη υγείας και έναν κοινωνικό λειτουργό. Σκοπός είναι το Κέντρο να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας κατ’ οίκον και να αυξήσει τον αριθμό των θεραπευτικών πράξεων που πραγματοποιεί.

 

  1. Έβρος: Αναβάθμιση του παραρτήματος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αλεξανδρούπολη, δημιουργία νέου παραρτήματος στην Ορεστιάδα και προμήθεια Κινητής Μονάδας

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων με 386.460 ευρώ προκειμένου το παράρτημα της Αλεξανδρούπολης να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του αλλά και να δημιουργηθεί ένα νέο παράρτημα στην Ορεστιάδα. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στο να συμπεριληφθούν υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας για την αντιμετώπιση σύγχρονων μορφών εξαρτήσεων, όπως το διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια, που τα τελευταία χρόνια αφορούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, ιδιαίτερα νέους.

Με συμπληρωματική χρηματοδότηση 344.711 ευρώ από την Περιφέρεια, το ΚΕΘΕΑ Αλεξανδρούπολης θα προμηθευτεί και Κινητή Μονάδα αποτελούμενη από δύο οχήματα, η οποία θα μπορεί να παρεμβαίνει και να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.

 

  1. Ροδόπη: Ενίσχυση του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι»

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Στέρησης «Άγιοι Θεόδωροι» με το ποσό των 806.400 ευρώ για υπηρεσίες φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «αξίΖΩ» που λειτουργεί ο Σύλλογος στην Κομοτηνή. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, αυτοεξυπηρέτηση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση, φυσική αγωγή και αγωγή υγείας.

 

  1. Ροδόπη: Ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ»

Σκοπός της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ύψους 604.800, είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ του Συλλόγου «Περπατώ» να παρέχει υπηρεσίες σε 21 έφηβους και ενήλικες με κινητική και ψυχοκινητική αναπηρία από τη Ροδόπη για διάστημα τριών ετών. Τα άτομα θα εκπαιδευτούν από εξειδικευμένο προσωπικό στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην Κομοτηνή προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν αυτόνομα σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής.