Μια εποχή μουδιασμένη από τον κόσμο του διαδικτύου…

936

Η προσαρμογή μας στον νέο κόσμο που ανακαλύψαμε τα τελευταία χρόνια είναι ένα μεγάλο ζητούμενο και απασχολεί πολλούς από εμάς. Και μιλάμε για τον κόσμο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και δικτύωσης, αλλά και της επικοινωνίας.

Ευτυχώς που απασχολεί και τους νέους μας γιατί αυτοί παραλαμβάνουν στα χέρια τους αυτή τη “νέα τάξη πραγμάτων”. Ένας απ΄αυτούς είναι και ο Γιώργος Τριανταφύλλου που θέλει να μοιραστεί μαζί μας τους προβληματισμούς του και τον ευχαριστούμε γι΄αυτό. Ας ακούσουμε τι λένε κάποιοι σκεπτόμενοι νέοι για τον βομβαρδισμό ειδήσεων που δεχόμαστε και πόσες απ΄αυτές χρειαζόμαστε πραγματικά…

Γράφει λοιπόν ο Γιώργος Τριανταφύλλου

Ζούμε σε μια σχετικά σύγχρονη εποχή στην οποία τα ηλεκτρονικά gadgets και ιστοσελίδες, έχουνε κυριεύσει τον ελεύθερο χρόνο μας, την ενημέρωση μας και το τρόπο σκέψης μας! θα μου πείτε γιατί το τρόπο σκέψης μας;

Προφανώς γιατί το κινητό , το tablet, ο υπολογιστής το laptop και το διαδίκτυο έχουν μπει στη καθημερινότητα μας για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη ως εργαλείο εργασίας, επικοινωνίας και συνεπώς ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας το περνάμε συμβιώνοντας με αυτά. 

   Καθώς εξοικειωνόμαστε με τις συσκευές σιγά σιγά αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε από την έντυπη ενημέρωση ,την ανάγνωση βιβλίων, και τη face to face επικοινωνία με ανθρώπους έχοντας την ψευδαίσθηση ότι το ίντερνετ μας παρέχει όλα αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε, κάνουμε όμως ένα τραγικό λάθος, το διαδίκτυο και η ψηφιακή ενημέρωση, δεν μιλάω για τα τοπικά μέσα, μιλάω για τα παγκόσμιας και Πανελλαδικής εμβέλειας μέσα, μας χειραγωγούν χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε.

  Τα χέρια μας συνηθισμένα και εξοικειωμένα πια με τα εικονίδια του Instagram, κάνουν τις κινήσεις τους στην επιφάνεια της οθόνης και βλέπουμε τα story που ανεβάζουν όσοι ακολουθούμε, έτσι περνάει σιγά σιγά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ωρών χωρίς να  καταλάβουμε καν πως αυτό πέρασε, και σε αυτό το διάστημα.

  Αντί να δούμε τα πανομοιότυπα στιγμιότυπα του καθενός και πανομοιότυπα λέγοντας εννοώ ότι ακολουθούν μια συγκεκριμένη γραμμή καθώς αυτή είναι της μόδας θα μπορούσαμε να διαβάσουμε στο <<Ασήμαντο και ντεμοντέ>> βιβλίο που βρίσκεται ακριβώς στο απέναντι ράφι: Τη διαδικασία της κυκλοφορίας του αίματος! που αν και φαίνεται γελοίο αυτό που θα πω, πολλοί μεγάλοι άνθρωποι ηλικίας και 30 χρονών γνωρίζουν τι φόρεμα φορούσε η Ελένη Μενεγάκη και γιατί χώρισε με το Γιάννη Λάτσιο αλλά δεν γνωρίζουν από τι αποτελούνται τα κύτταρα μας.

  Χάθηκαν αυτές οι εποχές που έζησα όταν άρχισα να έχω αντίληψη των πραγμάτων το 2013 που στην προσπάθεια ανανέωσης της ιστοσελίδας ειδήσεων της προτίμησης μου συναντούσα κείμενα από επιστήμονες με θέματα το ποσοστό των σεισμών και τους τρόπους διαχείρισης από εμάς σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τα αίτια της υπογεννητικότητας και άλλων, τώρα στην προσπάθεια μου να ενημερωθώ σε οποιοδήποτε site συναντάω παντού: Δολοφονίες από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου; Θανάτους απλούς; Ξυλοδαρμούς; Μηνύσεις; Χωρισμούς; Η νέα αγαπητικιά του Πούτιν; 

   Συγγνώμη για αυτό που θα πω αλλά αυτά δεν κάνουν κανενός τη ποιότητα ζωής καλύτερη, βεβαίως και θα πενθήσω για ένα τραγικό γεγονός που θα συμβεί στη περιοχή μου με άτομα που είχα βιώματα αλλά δεν με βοηθά το να γνωρίζω ποιοι και πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα στο Τέξας , πόσες ληστείες γίνονται κάθε πρωί στη Γευγελή, πόσοι famous χωρίζουν στο Χέρενχεν και στη κάθε άκρη της Γης, νομίζω πως όλα αυτά είναι το υλικό παραπλάνησης μας και απόκρυψης των ποιοτικών ειδήσεων.