Η Νατάσα Γκαρά για τον Προϋπολογισμό του 2019 (video)

805

Τις πολιτικές της Κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες ανέφερε στην τοποθέτησή της στην Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού η Νατάσα Γκαρά. Επίσης αντιπαρέθεσε τις βασικές πολιτικές διαφορές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπηρέτηση του εκάστοτε παραγωγικού μοντέλου.

Ξεκινώντας την ομιλία της η κα. Γκαρά, δεν παρέλειψε να καταδικάσει απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στον μιντιακό όμιλο του ΣΚΑΙ, αλλά και οποιαδήποτε επίθεση που παρεμποδίζει το δημοσιογραφικό έργο, επιθέσεις που αφορούν σε όλον τον δημοκρατικό κόσμο.

Στη συνέχεια, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία πολιτικής επιχειρηματολογίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και η αόριστη καταστροφολογία στην οποία βασίζονται σχεδόν όλες οι τοποθετήσεις των Βουλευτών της, αποδεικνύει περίτρανα το χάσμα ανάμεσα στα δυο μοντέλα διακυβέρνησης αλλά και οι διαφορετικές επιλογές άσκησης πολιτικής, όπως αποτυπώνονται στον σημερινό προϋπολογισμό.

Ακολούθως, υπογράμμισε πως οι πολιτικές επιλογές του παρελθόντος, το παραγωγικό μοντέλο της νεοφιλελεύθερης λογικής που επέβαλαν, η εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και φίλιων συμφερόντων, η διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας και πλήθος δυσβάσταχτων μέτρων που εφαρμόστηκαν, οδήγησαν στην αποψίλωση του κοινωνικού κράτους και στην απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης του Προϋπολογισμού, κατά την οποία περιγράφεται και αποτυπώνεται το ιδεολογικό κ πολιτικό στίγμα κάθε κυβέρνησης, το παραγωγικό μοντέλο, το οποίο σχεδιάζει και υπηρετεί, έχει μέχρι στιγμή αποδειχθεί πως η σημερινή Κυβέρνηση κατάφερε, μεταξύ άλλων :

– Τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

– Τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

– Την αύξηση των κονδυλίων για την Κοινωνική πρόνοια (προγράμματα στέγασης, ΚΕΑ, επίδομα τέκνων, βρεφονηπιακοί σταθμοί)

– Τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας.

– Τις πρωτοβουλίες και υψηλά κονδύλια για την έρευνα στα ελληνικά πανεπιστήμια (αντιμετώπιση brain drain)

– Τη μείωση της ανεργίας και την αυξητική τάση των νέων θέσεων εργασίας

Όλα τα παραπάνω μαζί με το γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, όπως έχει εφαρμοστεί έως τώρα, αποτελούν δείγμα της διαφορετικής οπτικής για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της κοινωνίας, “μίας κοινωνίας που θα πατάει γερά στα πόδια της και θα εργάζεται, θα δημιουργεί, θα παράγει με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, θα βρίσκει αρωγό το κράτος και που επιτέλους θα απολαμβάνει τους καρπούς της εργασίας της. “

Εκτός αυτού, αναφερόμενη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η κα. Γκαρά και θέλοντας να υπογραμμίσει τη διαφορετική κατεύθυνση στην οποία κινείται η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως για πρώτη χρονιά, μετά από δεκαετίες, στον Έβρο δημιουργήθηκε Ειδικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης για βασικές υποδομές 36 έργων, ύψους πάνω από 26 εκ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως το δημόσιο χρήμα δεν κατασπαταλάται πλέον σε ανύπαρκτους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αλλά εστιάζει στις βασικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.