Το ιπτάμενο ταξί της Audi έκανε την πρώτη του πτήση

1582

Με το πρότζεκτ Pop.Up Next, η Audi μας παρουσιάζει το όραμά της για το μέλλον και πλέον, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, μας παρουσιάζουν κατά καιρούς διάφορα πρωτότυπα, μέσα από τα οποία μας δείχνουν τον τρόπο που φαντάζονται τις αυριανές μας μετακινήσεις. Η Audi δεν εξαιρείται και το πρότζεκτ Pop.Up Next συνεχίζει να προχωρά με σταθερά βήματα. Μάλιστα, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση και δεν θα αργήσει να τελειοποιηθεί, αφού για την ώρα χρησιμοποιήθηκε ένα υπό κλίμακα (1:4) μοντέλο για τις ανάγκες της δοκιμής.

Το Pop.Up Next είναι ένα ιπτάμενο διθέσιο ταξί που συνδέεται με έλικες. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα της πτήσης, όταν χρειάζεται, για να γλιτώσουν χρόνο οι επιβάτες.

Το όχημα έχει ένα ειδικό λογισμικό που υπολογίζει τους χρόνους και κρίνει αυτόματα, αν θα πρέπει να πετάξει ή να συνεχίσει την πορεία του στο έδαφος και αυτό, έχει εξελιχθεί από μια κορυφαία εταιρεία που γνωρίζει πολύ καλά τον «αέρα», την Airbus.

Η Italdesign, θυγατρική μάρκα της Audi έχει αναλάβει τη γενικότερη εξέλιξη και το σχεδιασμό του οχήματος, ενώ η Audi παρέχει τις γνώσεις που έχει στην ηλεκτροκίνηση και τα αυτοκίνητα. Το Pop.Up Next διασπάται σε δύο κομμάτια και όταν το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο, είναι αποσυνδεδεμένο από τους έλικες.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πραγματικό Transformer και μένει να συνεχίσει η εξέλιξή του, να δούμε τα επόμενά του στάδια και να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, για να ξέρουμε τελικά ακριβείς πληροφορίες για αυτό.

Τι αυτονομία θα έχει, δηλαδή, πότε θα πρέπει να το περιμένουμε στην παραγωγή, τι απογίνονται οι έλικες όταν είναι αποσυνδεδεμένοι από το όχημα και πολλά ακόμη. Η πρώτη πτήση του 1:4 μοντέλου του Pop.Up Next πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.

gazzetta.gr