Συνελήφθη 37χρονος για 1.940 κιλά ακατάλληλα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη

901

Χίλια εννιακόσια σαράντα κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη ένας 37χρονος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 37χρονο.

Το όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε εβδομήντα πέντε σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους 1.119 κιλών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, εξήντα οκτώ σάκοι βάρους 1.020 κιλών υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,3εκ. έως 3,9εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ.).

Επιπρόσθετα, σαράντα δύο σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους τελλίνα, συνολικού βάρους 821 κιλών το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, τριάντα σάκοι βάρους 604 κιλών υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,2εκ. έως 2,8εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 3,0εκ.).

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το όχημα, καθώς και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.