Εντυπωσιακή η άσκηση Ωρίων που διεξήχθη για πρώτη φορά σε Θράκη και Αιγαίο ταυτόχρονα

991

Εθνική διακλαδική άσκηση με τη συμμετοχή όλων των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την επωνυμία «Ωρίων ’18», διεξήχθη για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο και ολοκληρώθηκε χθες.

Η προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξήχθη το διάστημα από τις 11 έως τις 16 Νοεμβρίου, υπό το συντονισμό της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ. Περιέλαβε δε πλήθος εκπαιδευτικών αντικειμένων ειδικών επιχειρήσεων, σε αμφίβιο και χερσαίο περιβάλλον, «με σκοπό την περαιτέρω προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των εμπλεκομένων μονάδων», όπως σημείωναν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από τη Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ΜΑΚ) και Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) από το Στρατό Ξηράς, η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) από το Πολεμικό Ναυτικό, η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31η ΜΕΕΔ), καθώς και μονάδες της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13η ΔΕΕ) «Ιερός Λόχος», ενώ χρησιμοποιήθηκαν μέσα και προσωπικό και από άλλους μείζονες σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τα Αρχηγεία Στόλου , Τακτικής Αεροπορίας και άλλα.

http://newpost.gr