Συνελήφθησαν διακινητές παράνομων μεταναστών

1040

Συνελήφθησαν την 8-11-2018, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 29 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, στο πλαίσιο επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβη στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει και να προωθήσει στην ενδοχώρα δεκατρείς (11) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε κοντινή απόσταση.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό όπου ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 29χρονος οδηγός μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 29χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ιάσμου.