Για τα μειωμένα αναδρομικά των στρατιωτικών και των Σ.Α. μίλησε ο Αν. Δημοσχάκης

1041

Για την τροπολογία που αφορά την επιστροφή των μειωμένων αναδρομικών που κατέθεσε η Κυβέρνηση για τα στελέχη των Ε Δ και Σ Α, αλλά και για τους Δικαστικούς και Πανεπιστημιακούς μίλησε χθες (08/11) στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:

  • Ο Πρωθυπουργός με τη λογική της φιέστας ανακοίνωσε στη χθεσινή (07/11) εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής ότι φέρνει τροπολογία για τα αναδρομικά των στελεχών των Ε Δ και Σ Α, που αντιμετωπίστηκε με αδιάφορο και παγερό τρόπο από το ακροατήριο.
  • Ο ΥΠΕΘΑ εδώ και 4 χρόνια υπόσχεται συνεχώς ότι θα επιστρέψει τα αναδρομικά στα στελέχη των Ε Δ και Σ Α πλην όμως ήταν αντίθετο το Υπουργείο Οικονομικών .
  • Η Κυβέρνηση έφερε τροπολογία με την οποία τους χορηγεί το 50% μόνο ως αναδρομικά  από 1-8-2012 έως 31-12-2016, αλλά δεν προβλέπει την αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων !
  • Ουσιαστικά στερεί αναδρομικά ενός έτους από τα ε.ε στελέχη των Ε Δ και Σ Α, αλλά και αναδρομικά 2,5 ετών από τους συνταξιούχους.
  • Το αποτέλεσμα θα είναι οι μαζικές δικαστικές προσφυγές, που θα ανοίξουν νέο κύκλο δικαστικών περιπετειών με την Κυβέρνηση να δημιουργεί προβλήματα χωρίς να λύνει .
  • Στο περιθώριο έχει βάλει η Κυβέρνηση τις ορφανικές οικογένειες, όπως εκφράζονται με τον Σύλλογο Θανόντων Συζύγων ΑΞ.Ι.Α., παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 σε συγκεκριμένη ΚΥΑ είχε προβλέψει την καταβολή των αναδρομικών και στα μέλη των οικογενειών, στα οποία έχει μεταβιβαστεί η σύνταξη όσων έχουν αποβιώσει, αλλά δεν θα πάρουν  τα χρήματα που δικαιούνται σήμερα με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ
  • Ο Κ.Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των στελεχών Ε Δ και Σ Α δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει το 50% των αναδρομικών κανονικά κι όχι κουτσουρεμένα και πως η Ν Δ θα καταθέσει νέο μισθολόγιο που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των ΕΔ και Σ Α και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές.
  • H  Ν Δ έχει την πολιτική γενναιότητα και υπερψηφίζει την…κουτσουρεμένη και ανορθόγραφη αυτή τροπολογία, τιμάει τα στελέχη των Ε Δ και Σ Α, τους Πανεπιστημιακούς και Δικαστικούς, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που τους αδικεί κατάφωρα με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

Δείτε την ομιλία σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=Yi4Cy1wrlCY&t