Όλες οι αποφάσεις της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου στην συνέλευση της 5.11.2018

1489

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου η πρώτη γενική συνέλευση μετά την έγκριση από το Πρωτοδικείου του νέου καταστατικού

Στον απολογισμό των δράσεων μας αναφέρθηκε:

1)Η κοινή πρόταση με την Οικολογική οργάνωση Ροδόπης  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την κήρυξη του δάσους Μαύρης Πεύκης στο Πέραμα ως διατηρητέου μνημείου της Φύσης

2) Η έμπρακτη υποστήριξη μας στην κίνηση «Πάρκο να γίνει» που δραστηριοποιείται για να διαμορφωθεί σε πάρκο η πευκόφυτη έκταση στον νέο περιφερειακό δρόμο.

3)Στα πλαίσια του προγράμματος του δήμου «Η Αλεξανδρούπολη στις επόμενες δεκαετίες» να συμπεριληφθεί η πρόταση μας  στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου  Αλεξανδρούπολης που συμμετέχουμε για την διαμόρφωση δυο δασών σε περιαστικά δάση με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

4)Η συνδιοργάνωση με  το κοινοτικό συμβούλιο Μάκρης εκδήλωσης για «τα υπόγεια νερά» στην πεδινή περιοχή ΄Μάκρης  Δικέλλων Μεσημβρίας.»

5)Η πρόταση μας στην Δήμο Αλεξανδρούπολης (μαζί με άλλες τρεις   συλλογηκότητες) για την αξιοποίηση των δασικών κτηρίων στην ορεινή θέση Καλλιθέα. Ο  Δήμος αποδέχθηκε την πρόταση μας..

6)Η συνεργασία μας με τον πολιτιστικό περιβαλλοντικό σύλλογο Αβαντα  για την εθελοντική προσωπική εργασία  μας  στην διάνοιξη του μονοπατιού προς το κάστρο στην Κρύα βρύση και την αποψίλωση που ανέδειξε  από μακρυά το κάστρο αυτό.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν για το νέο 7μελές ΔΣ εκλέχθηκαν  με αλφαβητική σειρά.

Αδριόπουλος Στάθης

Δεμερίδης Γιώργος

Καλλίθρακα Μαρία

Μπετσίδης Χρήστος

Μπουρκέλης Γιάννης

Πανταζίδης Κώστας

Σαρίδου Ντίνα

Ως αναπληρωματικά μέλη

Γιώτα Λαζοπούλου

Γιώργος Καίσας

Στην Εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν

Αργυρίου Νίκος

Παπαδοπούλου Μαρία

Παρασκευόπουλος Παναγιώτης.

Ως άμεσες δράσεις προτάθηκαν:

Ανάληψή  δράσεων για νέα μέλη.

Προβολή δραστηριοτήτων μας στα ΜΜΕ με έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα.

Συνεργασία με  συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται για το περιβάλλον.