Στον τελικό τα πέντε αστέρια του ΓΕΛ Τυχερού με το QUIZ4SID2018. Ψηφίστε τα για την πρωτιά!

2765

Μία εφαρμογή για Android η QUIZ4SID2018, η οποία απευθύνεται σε παιδιά άνω των δέκα ετών και έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους χρήστες της, να κάνουν την προσωπική τους αξιολόγηση, που αφορά στην ορθή χρήση του διαδικτύου, δημιούργησαν πέντε μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Τυχερού του δήμου Σουφλίου.

Η Μαρία Σιώπη, ο Νεράντζης Τσεβίκης, Θεοδώρα Βασιλειάδου, Νίκος Μυλωνάς και Νατάσα Μακρή, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους, Στέλλας Τρυφωνίδου, κατάφεραν με την εργασία τους αυτή με τον γενικό τίτλο « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» , να εξασφαλίσουν μία θέση στους τρεις φιναλίστ του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, #SaferInternet4EU Awards, στην κατηγορία “yuth”, που θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία της κομισιόν, στις 20 Νοεμβρίου τις Βρυξέλλες.

Η εφαρμογή , που ήδη υπάρχει στο Play Store ως Qwwwiz., διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες, τα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, έχει τη μορφή ενός τύπου κουϊζ, οδηγεί τον χρήστη μέσω ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, σε ασφαλές συμπέρασμα , για το πόσο υπεύθυνος είναι στις επιλογές του στο διαδίκτυο , πως συμπεριφέρεται κατά τη χρήση , τι μπορεί να αντιμετωπίσει και πως μπορεί να το διαχειριστεί.

Η εφαρμογή έλαβε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό SID2018. «Τα παιδιά είχαν ενθαρρυνθεί από την πανελλήνια επιτυχία τους και μετέφρασαν σε τρεις γλώσσες της εφαρμογή τους. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτήν την εξέλιξη. Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα, έχουμε ξεπεράσει τον αρχικό μας στόχο και έχουμε φτάσει σε σημεία που ούτε καν είχαμε προβλέψει. Αυτό αποδεικνύει ότι προσπαθώντας και ανοίγοντας τους ορίζοντές σου μπορείς να τα καταφέρεις πολλά πράγματα» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η κ. Τρυφωνίδου. Σημειώνεται ότι ήδη διεξάγεται η on lineψηφοφορία του κοινού που θα συντελέσει στην τελική κατάταξη σε συνδυασμό με την απόφαση της κριτικής επιτροπής, μέσω του ιστότοπου www.betterinternetforkids.eu/web/portal/saferinternet4eu/awards.

ert.gr