Έναρξη λειτουργίας της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

1631

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, με απόφαση και ευλογία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, συνεχίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά τη  λειτουργία της Σχολής Αγιογραφίας «Η Αγία Γλυκερία».

Η Σχολή αυτή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας σε άτομα όλων των ηλικιών που το επιθυμούν. Οι σπουδαστές της Σχολής έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα, ενώ οι πιο προχωρημένοι θα μπορούν να εντρυφήσουν σε ειδικά θέματα της αγιογραφίας.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και  θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Ανθίμειο Κέντρο (δίπλα στην Αγία Κυριακή) κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 10.00’-13.00’ το μεσημέρι, καθώς και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης από 6.00’-9.00’.
Τα μαθήματα της Σχολής Αγιογραφίας θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018. Στην Σχολή Αγιογραφίας «Η Αγία Γλυκερία» της Ιεράς Μητροπόλεως μας διδάσκουν οι κυρίες Μυρσίνη και Δήμητρα Κορδώνια, πτυχιούχοι Αγιογραφίας. Τα μαθήματα θα γίνονται σε αίθουσα του Ξενώνα «Ο Άγιος Στέφανος» (όπισθεν του Ανθιμείου Κέντρου) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί.