Αλεξανδρούπολη: Μάθετε τα πάντα για το workshop γαστρονομικού τουρισμού που έρχεται !!!

905

H Χρύσα Κρασσά και η Μαρία Αθανασοπούλου, ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό εδώ και πολλά χρόνια. Εξειδικεύονται στο να φέρνουν σε επαφή Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, με σκοπό την διάνοιξη μεταξύ τους νέων επαγγελματικών συνεργασιών. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκαν και με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού. Είναι πιστοποιημένες ambassadors της World food Travel Association στην Ελλάδα και κάνουν συντονισμένες προσπάθειες να κάνουν γνωστό το ελληνικό προϊόν του γαστρονομικού τουρισμού στο εξωτερικό

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουν υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου τουρισμού και της World food travel association ένα διεθνές workshop με τίτλο Food tourism: A Piece of Cake με διεθνείς ομιλητές.

Τι ακριβώς θα γίνει στο διεθνές workshop γαστρονομικού τουρισμού  που διοργανώνετε?

Στις 27 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα τουρισμού, θα συγκεντρωθούν την Αλεξανδρούπολη επαγγελματίες του γαστρονομικού τουρισμού από όλο τον κόσμο. Θα μάθουμε από αυτούς πολλά και χρήσιμα για το Γαστρονομικό Τουρισμό και τις εφαρμογές του. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να ακούσουμε τις επιτυχημένες ιστορίες κάποιων Ελλήνων επιχειρηματιών που επέτυχαν στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές?

  • ERIC WOLF – Founder of the World Food Travel Association  USA
  • Luisa Puppo Ligucibario – Food & Wine cross-cultural communication ITALY
  • Chantal Cooke – PASSION for the PLANET – Radio, podcasts and articles for a green, healthy and ethical lifestyle  UNITED KINGDOM
  • WOJTEK OSIŃSKI – Taste Poland – Food & Travel Consulting POLAND
  • Omer Kartin – Vice President of the Turkish Gastronomy Association (GTD) TURKEY
  • John Mulcahy – Public servant in hospitality education and food tourism – M Sc (Mgt), M Arts (Gastronomy), Associate of the Institute of Wine and Spirits (UK). IRELAND
  • Mrs Xeni Gerna – Greek Ministry of Tourism/ Vocational Training – Institution of Tourism, Thessaloniki, Greece.  GREECE
  • Jose Maria De Juan Alonso    – KOAN Consulting   SPAIN

Ποια θα είναι τα θέματα των ομιλιών?

  • Η Μεσογειακή ταυτότητα του τουρίστα σε σχέση με το φαγητό και το κρασί
  • Γιατί 3 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες δεν ξοδεύουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα και τι μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε
  • H συμπεριφορές των millennials
  • Γαστρονομικός τουρισμός στην Τουρκία
  • Γαστρονομικός τουρισμός στη Μαδρίτη
  • Η γαστρονομία διεγείρει τη φαντασία του επισκέπτη
  • Πως η γαστρονομία συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

 

Θα έχει κάποια ακόμα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά η διοργάνωση?

Θα υπάρχει μια μικρή έκθεση ελληνικών γαστρονομικών προϊόντων που θα λειτουργήσει όλη τη διάρκεια της ημέρας δίπλα από την κεντρική αίθουσα του workshop. Θα διοργανωθούν κάποια events γευσιγνωσίας ειδικά για τους ξένους προσκεκλημένους μας από ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο να τους δείξουμε την ποικιλία και την ποιότητα της ελληνικής γαστρονομίας. Και τέλος, για μια ολόκληρη ημέρα το Kafe Passion από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη και κερνάει γευστικά και δυσεύρετα είδη καφέ, στο Ramada Plaza. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει. Το Kafe Passion θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως αργά το μεσημέρι της 27ηςΣεπτεμβρίου

Γιατί θα πρέπει να παρακολουθήσει το workshop ο κόσμος? Τι θα κερδίσει?

Πρώτον θα επιμορφωθεί σχετικά με το Γαστρονομικό Τουρισμό, που αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο επιχειρηματικό τομέα για το άμεσο μέλλον στην Ελλάδα. Έπειτα, θα ενημερωθεί για κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ελληνικές επιχειρήσεις γαστρονομίας.

Πείτε μας τι θα έχει να περιμένει η περιοχή μας από την διοργάνωση αυτού του  workshop?

Το ότι η Αλεξανδρούπολη εδώ και περίπου ένα έτος (όσο δηλαδή το συγκεκριμένο workshop διαφημίζεται στο εξωτερικό) έχει γίνει το επίκεντρο του γαστρονομικού τουρισμού, νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό είναι. Ένας λόγος παραπάνω τώρα που θα συγκεντρωθούν εκεί σημαντικοί επαγγελματίες του Γαστρονομικού Τουρισμού από όλο τον κόσμο και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική γαστρονομία αλλά και την τοπική κουζίνα!

Είναι ο γαστρονομικός τουρισμός ένας τομέας που πιστεύετε ότι αξίζει να δραστηριοποιηθεί ο Έλληνας επιχειρηματίας?

Όλες οι μελέτες και οι τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού μας δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια, ο Γαστρονομικός Τουρισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην Ελλάδα, και θα αποτελέσει έναν τομέα που θα αναπτύσσεται συνεχώς και α δίνει καλό κέρδος σε όποιον ασχοληθεί σωστά με αυτόν.