Όλες οι λεπτομέρειες για τη χτεσινή ένοπλη εμπλοκή στην Αλεξανδρούπολη. Και τι δεν έκανε ο δράστης!

2553

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέπραξε ληστεία σε βάρος 2 ημεδαπών, αφαίρεσε 2 οχήματα και πραγματοποίησε κλοπές από 3 οικίες

Ο δράστης προκειμένου να διαφύγει κινούμενος με όχημα, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, προσπαθώντας να εμβολίσει περιπολικό και απείλησε την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κλοπή τροχοφόρων, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και αντίσταση

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθη χθες (15-9-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κλοπή τροχοφόρων, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και αντίσταση.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης την 13-9-2018 αφαίρεσε αρχικά ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την πόλη της Δράμας, με το οποίο μετέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-9-2018 στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, όπου διέπραξε τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:

  • Με την απειλή χρήσης βίας, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 19 και 18 ετών, αφαίρεσε από την κατοχή τους χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα μικροαντικείμενα.
  • Αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε εντός του οικισμού, αφαιρώντας από το εσωτερικό του διάφορα εργαλεία, είδη ρουχισμού – υπόδησης και άλλα μικροαντικείμενα.
  • Αφαίρεσε από το εσωτερικό και τον αύλειο χώρο τριών σπιτιών, μεταξύ άλλων, 2 ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσεως, διάφορα εργαλεία, τρόφιμα και ποτά.

Έπειτα από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν τον 53χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Ο δράστης αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχείρησε να διαφύγει συνεχίζοντας την πορεία του και καταδιώχθηκε.

Τελικά πλησίον της Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 53χρονος τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε δασώδη περιοχή. Μετά από ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή και πεζή καταδίωξη, οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν.

 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο 53χρονος στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, επιχειρώντας να εμβολίσει περιπολικό όχημα, έστρεψε όπλο εναντίον των αστυνομικών καθώς επίσης απείλησε τη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ από την πλευρά τους οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν βολές εκφοβισμού και ακινητοποίησης του οχήματος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος καθώς και την οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • 17,1 γραμμάρια κλώνων κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης
  • 29,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό
  • 21 ναρκωτικά δισκία

Κατασχέθηκαν το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και τα δύο αφαιρεθέντα οχήματα, προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την αστυνομική έρευνα ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.