466 προσλήψεις ανέργων στον Έβρο, από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

1545

«Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης ανέργων για το μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – 466 προσλήψεις συνολικά στον Έβρο».

Αναρτήθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε Δήμους, Περιφέρειας και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» για 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων του παραπάνω προγράμματος.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες κοινωνικών υπηρεσιών, η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης, η έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας και τέλος, η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Το παραπάνω αποτυπώνεται και στο είδος των ειδικοτήτων πάνω στις οποίες και έγιναν οι προσλήψεις (οι ειδικότητες δηλώθηκαν από τους Δήμους/Περιφέρειες στο Υπουργείο Εργασίας το οποίο σε συνεργασία μα τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού και τους άλλους φορείς,  προχώρησε και στην προκήρυξη των θέσεων).

 

Πιο συγκεκριμένα στον Νομό Έβρου θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο 466 προσλήψεις ανέργων. Αναλυτικά:

  • Δήμος Αλεξανδρούπολης: 262 προσλήψεις
  • Δήμος Διδυμοτείχου: 72 προσλήψεις
  • Δήμος Σαμοθράκης: 17 προσλήψεις
  • Δήμος Σουφλίου: 59 προσλήψεις
  • Περιφέρεια Έβρου: 56 προσλήψεις.

 

Μέχρι αύριο Πέμπτη 13-09-2018 και ώρα 15:00 υπάρχει περιθώριο να κατατεθούν οι όποιες ενστάσεις κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων του προγράμματος, και από τον συνολικό αριθμό αυτών θα εξαρτηθεί και η ακριβής ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, τοποθέτησης δηλαδή των επιτυχόντων στις θέσεις απασχόλησης.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι 466 προσλήψεις στον Έβρο, πέρα από το γεγονός ότι θα ενισχύσουν τόσο την απασχόληση των ανέργων όσο και την προσπάθειά τους για επανένταξη στην αγορά εργασίας, αναμένεται σε μεγάλο βαθμό και για όσο διαρκέσει να «λύσουν τα χέρια» των δημοτικών και περιφερειακών αρχών στο νομό, ώστε να μπορέσουν αυτές να επιτελέσουν το έργο τους.

 

Ο Βουλευτής Ν. Έβρου

Ρίζος Δημήτρης