Αποκάλυψη βουλευτή: «Ανταλλαγή πυροβολισμών στον Έβρο – Οι Τούρκοι μπήκαν οπλισμένοι από το ποτάμι»

2312

Αποκάλυψη – «βόμβα» από Έλληνα βουλευτή για τη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών στα ελληνοτουρκικά σύνορα την Κυριακή

Διπλωματικό θρίλερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (09/09) στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όταν ελληνικό περίπολο εντόπισε και συνέλαβε Τούρκους στρατιωτικούς που κινούνταν εντός του ελληνικού εδάφους, στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι δύο Τούρκοι υποστήριξαν ότι χάθηκαν και πέρασαν τα ελληνοτουρκικά υδάτινα σύνορα χωρίς να το καταλάβουν. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ελληνικό παρατηρητήριο, απ’ όπου Έλληνες στρατιωτικοί τούς εντόπισαν και τους μετέφεραν στο στρατόπεδο της Καβησού. Συγκεκριμένα ο ένας από τους δύο χάθηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί επί ελληνικού εδάφους και στη συνέχεια ο δεύτερος αναζητώντας τον, πέρασε κι αυτός στην άλλη μεριά του ποταμιού.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογο του και δρομολογήθηκε άμεσα η παράδοση των δυο Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα τους, καθώς η ελληνική πλευρά δεν επιθυμούσε να δώσει συνέχεια και ήθελε να αντιμετωπίσει το περιστατικό όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, πριν δηλαδή την σύλληψη των Κούκλατζη και Μητρετώδη.

«Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών»

Σε μία αποκάλυψη- «βόμβα» προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως σύμφωνα με πληροφορίες του, Έλληνες και Τούρκοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς στον Έβρο. «Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών», υποστήριξε ο Δ. Καμμένος, τονίζοντας: «Μπήκαν από το ποτάμι (σ.σ. Έβρο) οπλισμένοι, αδειάσαν τα φυσίγγια τους και αναγκάστηκε το υπουργείο Άμυνας να πει ότι ήταν άδειοι οι γεμιστήρες. Να μας πουν αν παρέδωσαν τον οπλισμό τους προτού απελευθερωθούν».

Αν ισχύουν τα όσα αναφέρει ο κ. Καμμένος, τότε το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ οφείλουν να δώσουν απαντήσεις.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00, στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30.

Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ».

newsbomb.gr