Πεντανόστιμες εβρίτικες πίτες σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας!

1498

Την φιλοξενία από τον σύλλογο Γυναικών Μαρώνειας “Ιππαρχία” θα γνωρίσουν οι 15 σύλλογοι του Έβρου και της Ξάνθης που θα συμμετάσχουν στην συνάντηση του αυτή την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, προβάλλοντας μια σειρά παραδοσιακών πιτών που φτιάχνονται με μεράκι και ντόπια υλικά.

Η γευσιγνωσία δίνει ραντεβού στη Μαρώνεια, είναι το μήνυμα μέσω του “Χ” της προέδρου του συλλόγου γυναικών Μαρώνειας Ιππαρχία Βασιλικής Περβανά για να καταδείξει ότι “η γαστρονομία τελικά ενώνει τους ανθρώπους”. Όσο για την στόχευση της εκδήλωσης συμπληρώνει πως “θα είναι και ζωντανή διαφήμιση για την Μαρώνειά μας”.

Ειδικότερα μια ιδιαίτερη εκδήλωση διοργανώνει αυτή την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας “Ιππαρχία”, με την υποστήριξη του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Ροδόπης, και με καλεσμένους συλλόγους από Έβρο και Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, μετά τον πρωινό εκκλησιασμό στην εκκλησία του Αϊ Γιάννη Μαρώνειας, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με τις δέκα Θρακιώτικες πίτες που βραβεύτηκαν από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων βορείου Ελλάδος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε τον περασμένο Ιούνιο ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντιας Έβρου “Άγιος Γεώργιος”. Ρυζόπιτες, σπανακοτυρόπιτες, καβουρμαδόπιτες, κολοκυθόπιτες, μπεσλεμέδες, θα περιμένουν τους μερακλήδες για ένα πρωτόγνωρο Θρακιώτικο φθινοπωρινό πρωινό.

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών και ο σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας “Ιππαρχία” υποδέχονται τον εμπνευστή σύλλογο της εκδήλωσης “Διαγωνισμός πίτας”, τον πολιτιστικό και λαογραφικό σύλλογο Αγνάντιας “Άγιος Γεώργιος”, δοκιμάζει τις βραβευμένες πίτες της Θράκης, με στόχο την κοινή συμπόρευση για την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας του τόπου μας.

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στη Μαρώνεια, τον οικισμό που διατηρεί αυθεντικά το χρώμα, ενώ μπορεί να γίνει επίσκεψη στο μουσείο Ταβανιώτη, τις πέτρινες κατασκηνώσεις, το ιστορικό σχολείο και το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γεύμα και γλέντι στην πλατεία του χωριού.

xronos.gr