Ορεστιάδα: Ακυρώθηκε εθελοντική αιμοδοσία, διαβάστε το λόγο

1369

Στις 2/9/2018 και ημέρα Κυριακή, θα λάμβανε χώρα μια αιμοδοσία, που είχε προγραμματιστεί από τον Εθελοντικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Λεπτής “Άγιος Σπυρίδων” σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Δυστυχώς και ενώ όλα είχαν προετοιμαστεί και από την πλευρά του συλλόγου που μεγάλη επιμέλεια ενημέρωσαν για να συγκεντρώσουν τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και από το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που είχε προετοιμαστεί ως προσωπικό και εξοπλισμό που θα συμμετέχει, δεν κατέστη δυνατό να γίνει η μετακίνηση.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ένα χρόνιο πρόβλημα της μετακίνησης του κινητού  συνεργείου αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στους κατά τόπους εθελοντικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα χωριά του Έβρου.

Οι εθελοντικοί σύλλογοι, που με μεγάλη δυσκολία και κόπο προσπαθούν να κρατήσουν τους τακτικούς εθελοντές, ενεργούς και τα χωριά τους ζωντανά, τώρα αντιμετωπίζουν και την απουσία της κινητής μονάδας αιμοληψίας, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η μέρα διεξαγωγής της αιμοδοσίας. Αυτό επιφέρει κατά πρώτον την μείωση των συλλεχθέντων μονάδων αίματος αλλά και την ανασφάλεια και τον προβληματισμό των εθελοντών,  που ως γνωστό κανονίζουν και προγραμματίζουν με δυσκολία το πρόγραμμα τους, για να παραβρεθούν την ημέρα και ώρα που θα τους ζητηθεί.

Η ακύρωση, η αναβολή και επαναπρογραμματισμός μονό επιπλέον κούραση, αναποτελεσματικότητα και αβεβαιότητα δημιουργεί για το μέλλον της αιμοδοσίας και για τους εθελοντές αιμοδότες.

Για τους λόγους αυτούς ως Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου και κάθε σύλλογος και ομάδα ξεχωριστά δηλώνουμε τον προβληματισμό μας, αλλά και την ανησυχία μας, για την συνέχεια της αιμοδοσίας στο Νομό μας.

Ως εκ τούτου θέλουμε να επιληφθούν οι αρμόδιοι του θέματος, ούτος ώστε να μην ξανασυμβεί τουλάχιστον από τούδε και στο εξής, για να επανέλθει η ομαλότητα και η ηρεμία. Έχουμε υπόψη μας αυτή την δυσμενή κατάσταση και θα την παρακολουθούμε στενά.

 

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ