Μπροστά η Ορεστιάδα με το νέο έργο που ενέκρινε ο Δήμος

2770

Στην προσέλκυση νέων επενδυτών στο Βόρειο Έβρο αποσκοπεί ο Δήμος Ορεστιάδας μέσω του νέου, εγκεκριμένου έργου με τίτλο «Καταγραφή, Φωτογράφιση, Προβολή και Προώθηση Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Βορείου Έβρου», προϋπολογισμού 139.500 ευρώ.

Το εν λόγω έργο αποσκοπεί αφενός στην ενημέρωση και προσέλκυση επενδυτών και αφετέρου στην προσέλκυση τουριστών μέσω της ολοκληρωμένης προβολής των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής.

Ο σχεδιασμός της προτεινόμενης παρέμβασης στηρίχθηκε τόσο στην εμπειρία συνεργατών του δήμου, όσο και στην αξιολόγηση και αξιοποίηση αντίστοιχων ενεργειών άλλων περιοχών. Για την τελική επιλογή των ενεργειών που θα υλοποιηθούν ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και των όμορων δήμων με τους οποίους ο Δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε μια γεωγραφική συνέχεια.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ορεστιάδας, που χαρακτηρίζονται από τους φυσικούς, ανθρωπογενείς και πολιτισμικούς πόρους, αναδεικνύουν την ελκυστικότητα της περιοχής και αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

Επιπλέον, o στόχος που τέθηκε μέσα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, είναι η ενημέρωση των ίδιων των κατοίκων για τους σπουδαίους πόρους που διαθέτει ο τόπος αυτός. Η ταυτότητα μιας περιοχής είναι η συλλογική αντίληψη που έχουν οι κάτοικοί της για το παρελθόν τους, τις παραδόσεις, την τεχνογνωσία τους, για την παραγωγική τους διάρθρωση, για την πολιτιστική τους κληρονομιά, για τους υλικούς τους πόρους και για το μέλλον τους Η πρόσφατη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αποσταθεροποίησε, θα τολμούσε κάποιος να πει, την ταυτότητα αυτή, θέτοντας τους κατοίκους διαφορετικών χωρικών ενοτήτων -Ορεστιάδας, Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου-μπροστά στην πρόκληση της συνύπαρξης.

Η διαμόρφωση λοιπόν ενιαίας ταυτότητας είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο και ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είναι και μια από τις πρώτες προτεραιότητες του δήμου, καθώς από αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία των όποιων πολιτικών υιοθετεί και επιχειρεί να προωθήσει η δημοτική αρχή σε τομείς κρίσιμους όπως το περιβάλλον.

Συνεπώς, με την υλοποίηση του έργου «Καταγραφή, Φωτογράφιση, Προβολή και Προώθηση Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Βορείου Έβρου», επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα σχέδιο προβολής – δημοσιότητας του Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν οι εν δυνάμει επενδυτές, οι κάτοικοί του αλλά και οι επισκέπτες- τουρίστες, τους φυσικούς πόρους του, που μπορούν να καταστήσουν τις κυρίως και τις επιμέρους περιοχές του δήμου, ισχυρό πόλο έλξης.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης παρέμβασης θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων οι εξής δράσεις:

– Συγγραφή κειμένων στα Ελληνικά για 200 τουριστικούς πόρους – αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Βορείου Έβρου , δηλαδή των δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Αδριανουπόλεως, Ιβαϊλοβγκραντ και Σβίλενγκραντ και μετάφρασή τους στα Αγγλικά, Γερμανικά, Βουλγάρικα και Τούρκικα.

– Επίγεια και εναέρια φωτογράφιση των εν λόγω αξιοθέατων.

– Δημιουργία ενός  τουριστικού οδηγού τσέπης, σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Βουλγάρικα και Τούρκικα. Πρόκειται για έναν εύχρηστο τουριστικό οδηγό τσέπης από όπου θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται προκειμένου να σχεδιάσει την περιήγησή του στην περιοχή, με βάση τις προτιμήσεις του.

-Δημιουργία ενός τρίπτυχου εντύπου για τον «Εκθεσιακό χώρο πέτρας στα Πετρωτά», που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την πλούσια παράδοση στην εξόρυξη και επεξεργασία της πέτρας στον οικισμό Πετρωτών.

– Παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, τριών video spots και τεσσάρων διαφημιστικών spots.

-Επίγειες και εναέριες πανοραμικές απεικονίσεις, πανοραμικό βίντεο 360ο , εικονικές περιηγήσεις για είκοσι τουριστικούς πόρους, εφαρμογή εμβαπτισμένης πραγματικότητας για το σύνολο του υλικού προβολής που θα δημιουργηθεί όπως πανοραμικές απεικονίσεις, εικονικές περιηγήσεις και video 3600 μοιρών.

tornosnews.gr