“Το Καλοκαίρι Εκείνο” – Το νέο βιβλίο της εβρίτισσας Νατάσας Γκουτζικίδου είναι γεγονός!

2876

Η Νατάσα επιλέγει να μας ταξιδέψει γι’ άλλη μια φορά στην όμορφη πατρίδα μας και συγκεκριμένα στη Λευκάδα, αλλά δεν μένει μόνο εκεί αφού ανοίγει φτερά και για τη γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα, για την όμορφη Τοσκάνη.

Η συγγραφέας επιλέγει να μας ταξιδέψει στις δαντελωτές ακρογιαλιές του ελληνικού νησιού αλλά και στους καταπράσινους αμπελώνες του Κιάντι, εκεί όπου ρέει άφθονο το καλό κρασί και να ξεδιπλώσει μια ιστορία που με αφετηρία τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταλήγει στη δεκαετία του 1970.

Με τον δικό της γνωστό τρόπο, η Νατάσα μιλάει για τον πόλεμο, τον θάνατο, τη δικαιοσύνη αλλά και την αγάπη και τον έρωτα που αποτελούν αγαπημένες της θεματικές ενότητες.

Κι αν Εκείνο το καλοκαίρι δραπέτευσε για πάντα στη χοάνη του χρόνου, η Νατάσα Γκουτζικίδου υπόσχεται ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Λευκάδα, 1939. Ομίχλη καλύπτει το νησί και η γιαγιά Ερατώ ξαγρυπνά νιώθοντας πως οι οιωνοί προμηνύουν και πάλι το κακό. Δυο παιδιά παίζουν ανέμελα με το βλέμμα στραμμένο στις δαντελωτές παραλίες του τόπου τους, εκεί όπου η ζωή ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς δίχως να νοιάζεται για τα τερτίπια ανθρώπων και θεών. Λίγο μετά, ξεσπά ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος για να ξεριζώσει ζωές και να σκορπίσει την καταστροφή. Τοσκάνη, δεκαετία του ’60. Η Αντζελίνα, μια όμορφη νεαρή γυναίκα, περνά την καθημερινότητά της τριγυρνώντας στους αμπελώνες του πατέρα της και ζωγραφίζοντας μεσαιωνικούς πύργους, μέχρι που στη ζωή της εισβάλλει ο μυστηριώδης Τζοβάνι. Ποια μοίρα δένει άρρηκτα τις ζωές τους; Ποιες δυνάμεις συνωμοτούν για να φέρουν στην επιφάνεια μυστικά που αρνούνται να μείνουν για πάντα θαμμένα στο πέρα-σμα του χρόνου; Από τη Λευκάδα στην Τοσκάνη κι αποκεί στη Ρώμη, στήνεται μια μυστική γέφυρα για να ενώσει το παρόν με το παρελθόν και να συνδέσει τα κομμάτια μιας ιστορίας που δεν λέει να ξεχαστεί μέχρι να κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί.

cityface.gr