Φως από την ΓΑΙΟΣΕ για το σταθμό του Πυθίου

1020

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ για την επίσκεψη του κλιμακίου εξειδικευμένων μηχανικών του Τμήματος Μελετών της ΓΑΙΑΟΣΕ, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία στο ξύλινο παραδοσιακό κτίριο του Γαλλικού σταθμού του Πυθίου, σύμφωνα με την οποία έχουν προκύψει προβλήματα στατικής επάρκειας του λόγω των πλημμυρών, η καλή είδηση ήρθε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα.

Ο ίδιος, από το βήμα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια(1918-2018) από την ανέγερση του Μνημείου Πεσόντων Γάλλων Στρατιωτών το 1918, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε την αποκατάσταση του ξύλινου σταθμού που έχει στο μεταξύ χαρακτηριστεί Νεότερο Αρχιτεκτονικό Μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού, με αποκλειστική χρηματοδότηση από την ΓΑΙΑΟΣΕ. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σχίζας, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης και του ξύλινου σταθμού της Σκύδρας.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ ήταν ο μεγάλος χορηγός των επετειακών εκδηλώσεων και δικαιωματικά της ανήκει ένα σημαντικό μερίδιο της πετυχημένης διοργάνωσης. Χωρίς τη δική της χρηματοδότηση δεν θα είχαν γίνει οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου των πεσόντων και σίγουρα η εικόνα ευπρέπειας, όχι μόνο δεν θα υπήρχε σ΄αυτό το βαθμό αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για αξιοπρεπείς συνθήκες διοργάνωσης των εκδηλώσεων.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας όσο και το στέλεχος του οργανισμού στη Βόρεια Ελλάδα, πολιτικός μηχανικός και Πυθιώτης στην καταγωγή, Βασίλης Διαμαντάκης, που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων, που μπορούν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν ένα ορόσημο για το Πύθιο, τον Έβρο και όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

faros-24.gr